Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Het Arresthuis: twee-gangen lunch

Samen met vriendin Sandra heb ik genoten van een overheerlijke lunch bij 'Het Arresthuis'. Nu mag je meteen verwachtingen bijstellen van een lunch, want het was een waar feest. Voor onze kleine vrouwen-maagjes staat de twee-gangen lunch namelijk gelijk aan een heus diner. Dit was enorm genieten! We hebben kennis gemaakt met nieuwe smaken, bereidingswijzen en een prachtige presentatie van de gerechten. Heb je al zin om een kijkje te nemen?

Ready for some goodness?

Het Arresthuis

Het Arresthuis is een heel bijzonder hotel, het was namelijk vroeger een gevangenis! Bij het hotel hoort het restaurant Damianz waar vooral gebruikt wordt gemaakt van verse en seizoensproducten. Je kunt hier genieten van een ontbijt, lunch en diner, verzorgd door Chef-kok Raoul Bijlmakers en zijn team.

Twee-gangen Lunch
Restaurant Damianz heeft telkens een wisselend lunch menu, wat afgestemd is op het seizoen en de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Je zult dus niet snel twee keer hetzelfde voorgeschoteld krijgen. Ik laat jullie graag zien wat wij gegeten én gedronken hebben tijdens deze gezellige middag.

Een twee-gangen lunch bij 'Het Arresthuis' kun je niet even snel tussendoor plannen, althans dat zou enorm jammer zijn, want het is echt genieten. Wij hebben dan ook de hele zaterdagmiddag getafeld, wijn gedronken en goede gesprekken gevoerd. De sfeer in het restaurant is ook erg rustgevend bijna, echt genieten en ontspannen.

App

Dit heerlijke bordje werd gepresenteerd en wij dachten 'dit is de amuse', maar nee; dit is een ' Arrivé hapje'. Het zijn een paar hapjes voor bij het aperitief.

Abrikoos

Deze cutie is een kletskopje van speculaas, die zeer subtiel en niet te overheersend te herkennen was, samen met een gelei van abrikoos. Het ziet er alleen al prachtig uit toch?! Kun je voorstellen hoe de smaak was ;)

kik

Links zie je een bitterbal van kikkererwten met tzatziki. Het smaakt een beetje zoals falafel, maar dan nét iets smeuïger. Aan de rechterkant een kroepoek van inktvis met een crème van steranijs.

Onze smaakpapillen kwamen helemaal op gang!

Sigaar geit 3

En toen kwam pas de échte amuse.; een aangename verrassing. Dit zijn 'sigaren' van Brique deeg met zwart Panko kruim, gevuld met geit.

Sigaar Geit

Ik kan jullie vertellen dat geit echt énorm lekker is. Dit was zacht gegaard, de smaak is niet té overheersend, wat ik eigenlijk wel altijd dacht van geit. Dit is dus iets waarvan we echt onder de indruk waren, omdat we nooit eerder geit gegeten hebben op deze manier.

Soepje

Bij de amuse hoorde ook nog een soepje van aardpeer met een schuim van truffel. Do I need to say more? Het wordt natuurlijk een beetje saai wanneer ik zeg dat alles lekker is, of niet?

Wijn Bordeaux

Wat bijzonder is aan 'Het Arresthuis', is dat niet alleen het eten ongelooflijk goed is, maar er ook veel kennis van wijnen is huis is. Sommelier Mike Jacobs kiest de wijnen met erg veel zorg uit. Bij elke wijn die geschonken wordt, krijg je een interessante uitleg over de druifsoort, de smaak en er wordt zelfs iets verteld over het gebied en de wijngaard waar de wijn vandaan komt. Deze wijn dronken wij bij het voorgerecht.

Dit is een Franse, witte Bordeau afkomstig van Chateau du Point de Vue. Eigenaar Mr. Menard heeft zijn wijngaarden gelegen  aan de rivier de Garonne, ze werken biologisch. De wijn wordt gemaakt 100% semillon, stijl van peer, anijs,  witte bloemen, venkel en groene tuinkruiden.

Konijn

Een feestje op een bord! Dit is zachtgegaarde konijn met ongelooflijk veel garnituren.Ik ga ze toch even opsommen want ze waren enorm lekker:

- Créme van BBQ knolselderij met macedamia
- Cannelloni van komkommer met aardappel, appel en knolselderij
- Gel van appel
- Zoetzure worteltjes en gele biet
- Gepofte amaranth
- Gefrituurd uienringetje
- Gewelde rozijnen
- Marcaron van gele biet met appel
- Vinaigrette van konijnenjus
- Gebrande Macadamia


Het leuke aan het gerecht is dat wij volledig in de veronderstelling waren dat dit warm geserveerd was, maar het was gewoon koud. 'Hé?!', dachten wij bij de eerste hap. Maar dit was wel een aangename verrassing, want de smaken kwamen erg goed tot zijn recht op deze manier.

Wijn 2

Tweede gang betekend: tweede glas wijn. Wat een verwennerij met de volgende wijnsoort, waar we weer een mooie uitleg overkregen, dit draagt allemaal echt bij aan de beleving.

Deze wijn komt uit Portugal, Dona Ermelinda, van het wijnhuis Casa Ermelinda Freitas. Het wijnhuis is gelegen op het schiereilandje van Setubal in de plaats Palmela.  De eerste 3 druiven zijn inheems, Arinto, Antao Vas en Fernao Pires en aangevuld met de bekende  Chardonnay druif. De wijn heeft mooie rijpe tonen van exotisch fruit en rijpe perzik.

Kabeljauw 2

Deze gang was een visgerecht, deze was wel warm geserveerd, begeleid door huisgemaakte Piccalilly. Piccalilly bestaat uit ingelegde groenten; zilveruitjes, augurk en bloemkool met basis van azijn en mosterd. De gefrituurde polenta schijfjes vond ik echt enorm lekker en smaakvol, dit zijn echt geen flauwe smaken! Dit past erg goed bij de piccalilly. Kabeljauw kan natuurlijk deze smaken goed aan.

Dan zie je ook een schorseneer in Panko gepaneerd, gebakken mini-spruitjes en beukenzwam, heerlijk zachte pompoen mousseline. Die kleine schattige chipsjes zijn ook gemaakt van schorseneer!

Koffie

Bij de twee-gangen lunch hoort ook een lekker kopje koffie - of thee - ter afsluiting. Zie je trouwens de leuke unieke koffie schotel met 'onschuldig'? Dit past helemaal in het thema van de voormalige gevangenis waar Het Arresthuis in gevestigd is.

Ben jij nieuwsgierig geworden?

Meer informatie over de Lunch vind je hier: Het Arresthuis - Lunch
De kosten voor de Twee-gangen Lunch zijn €32,50 per persoon.

Wil je direct reserveren? Dat kan natuurlijk via telefoonnummer 0475-870 870 of mailen naar info@hetarresthuis.nl.

Je kan natuurlijk ook mijn andere blogs lezen in mijn arresthuis serie:

Liefs Jaimy