Foodtalk/ Hotspots

Het Arresthuis: Een kijkje in de keuken…

Waarschijnlijk weten jullie inmiddels dat ik mag bloggen voor het geweldige restaurant, Damianz ‘Het Arresthuis’ in Roermond. Al eerder scheef ik over de High Wine, High Tea en Twee-gangen lunch. Dit was alle drie echt een klein feestje en je kunt ook lezen dat ik telkens weer onder de indruk was van hetgeen wat mij voorgeschoteld werd. Het was dus hoog tijd om eens achter de schermen te kijken, want hoe worden al deze heerlijkheden nu eigenlijk gemaakt?

Vandaag neem ik jullie dus mee in de keuken van Damianz ‘Het Arresthuis’. Allereerst wil ik alle koks bedanken voor de ervaring: Raoul, Peter, Jeroen, Carol en Richard. Op een zaterdag heb ik een paar uurtjes mogen ervaren hoe het in de keuken er aan toe gaat en wat heb ik het leuk gehad! Ik heb vooral enorm veel gevraagd aan de koks, want ik vond alles enorm fascinerend. Tja, ik ben wel echt een hobbykoks als ik dit zo zie hoor! Maar soms dacht ik ook; ‘Dat ga ik thuis ook maken’. Er komen een hoop foto’s, want zo kan ik jullie het beste meenemen 😉

Kruiden Keuken
Van deze kruiden word je toch jaloers, dit zou ik wel in mijn keuken willen!

Kruiden Keuken 2

Zien jullie de hazelnoten? Ziet er echt lekker uit he?!

Arresthuis Keuken 3

Dit zijn de voorbereidingen voor de High Tea, zoals jullie deze al eerder op mijn blog hebben jullie zien. Dit hebben ze allemaal al voorbereid en klaar gezet voordat ik om 11.00 uur aanwezig was. Goede voorbereiding dus. Aangezien ze over het algemeen met reserveringen werken, kunnen ze van te voren uittellen wat er gemaakt moet worden. Handig, want zo zal er nooit veel te veel gemaakt worden!

Keuken 2
Ah, deze champignons zijn echt zó heerlijk, deze heb ik al eens gegeten en zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Je holt de champignons uit (neem wel grote), even in de oven zodat ze alvast gaar zijn. Dan vul je ze met fijngesneden prei gesmoord in wat room en kerrie. Afmaken met wat Parmezaanse kaas en zet ze nog even in de oven. Dit is echt hemels!

Onderaan zie je bladerdeeg hapjes met witte en zwarte sesam. Deze word afgebakken met een matje er boven op, zodat ze allemaal mooi recht de oven uit komen. Ze worden later nog afgemaakt met een citrus mascarpone.

Keuken

Nog een voorbereiding voor de High Tea, namelijk lekkere sandwiches. Zien jullie de kiemen? Die zijn echt zo heerlijk!

keuken 3

Er worden kreeften gemaakt! Dit is alvast een voorbereiding op het diner, want dat wordt ook in de ochtend en middag voorbereid. Jeroen laat mij een trucje zien hoe je de staart mooi recht kan houden tijdens de bereiding, namelijk met een stokje er doorheen.

keuken 10

En dit is dan het resultaat. Hmm, dit is toch heerlijk?!

keuken 8

En dan wordt er natuurlijk ook vlees klaar gemaakt voor het diner. Dit is Livar varkensvlees, echt hét lekkerste varkensvlees wat er te krijgen is. Het wordt eerst dichtgeschroeid en vervolgens in de oven verder gegaard.

keuken 17

En zo ziet het er dan uit wanneer het de oven uit komt. Ga jij al een tafel reserveren voor het diner? 😉 Dit is toch niet iets wat ik thuis zou kunnen maken, zelf vind ik dat altijd belangrijk als ik ergens ga eten.

Keuken 7

En nog meer voorbereidingen…

keuken 18

Ondertussen gaan er allerlei lekkere broodjes over de pas, deze komen van de kleine lunchkaart. Je ziet broodjes met ossenworst, boerenkaas en huisgemaakte kroketten. Dit wordt afgemaakt met een salade of heerlijke groenten chips!

lunch salade

Deze salade met gamba’s ziet er echt zó lekker uit, ik wou dat ik deze ook kon eten vandaag haha!

keuken 9

Tussendoor gaan er ook allerlei taartjes de keuken uit. Het ziet er toch heerlijk uit?! Je krijgt er dan ook nog eens een ijs en slagroom bij!

Keuken 11

En ondertussen blijft het maar rustig in de keuken. Dan heb ik het niet over de bestellingen die binnen komen, maar over de koks die allemaal rustig hun eigen werk doen en elkaar perfect weten aan te vullen. Zeer fascinerend vind ik, want je kunt echt zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. En ondanks het harde werken, is het ook gezellig in de keuken!

keuken 15

Dan laat Peter mij nog het arrivé hapje proeven van de avond. Dit is een heerlijke worteltaart met een calvados crème. Vaak wordt er iets zoets geserveerd, omdat veel gasten kiezen voor een aperetif van champagne, daar past dit perfect bij!

keuken 14

En, ziet het er herkenbaar uit?

Heb je trouwens speciale wensen zoals vegetarisch of glutenvrij, dan houden ze daar absoluut rekening mee. Ik heb dit soort verzoeken namelijk een paar keer gehoord in de keuken en ze weten dan altijd iets lekkers voor je te maken!

keuken 16

En dan gaan ook de gerechtjes voor de High Wine de keuken uit!

keuken 13

Tja, dan werd ik ook nog even aan het werk gezet 😉 Ik mocht sinaasappelpartjes snijden! En Raoul, ik heb inmiddels veel geoefend thuis en het het helemaal onder de knie!

Ik heb een enorm fijne dag gehad in de keuken van Het Arresthuis, het is echt bijzonder om eens achter de schermen mee te mogen maken hoe al dat heerlijke eten gemaakt wordt. Dit geeft je nog meer respect voor hetgeen wat je voorgeschoteld wordt. Heb jij nu ook interesse gekregen?

Je kunt altijd even bellen naar Het Arresthuis; telefoonnummer 0475-870 870 of mailen naar info@hetarresthuis.nl voor vragen of een reservering.

Neem ook een kijkje op de website van Het Arresthuis <- klik!

Vind je het leuk om meer te lezen over mijn ervaringen?
Klik dan op één van de onderstaande links.

 High Wine

High Tea

Twee-gangen lunch

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Renate
  18 maart 2016 at 16:19

  Echt super deze blog. Het nodigt uit om er eens naar toe te gaan. En inderdaad, vaak heb je niet in de gaten wat een werk het is.

 • Reply
  Ericca
  18 april 2016 at 10:16

  Wauw wat een leuk verslag ^_^. Ik werk zelf ook als kok maar tis echt leuk weergegeven hoe je het verteld! Zelfs ik wordt jaloers op die keuken (helaas hebben ze het niet overal zo goed haha). Zo te zien heb je een leuke dag gehad!

  • Reply
   admin
   18 april 2016 at 17:49

   Thanks, vind ik heel leuk om te horen!
   Het Arresthuis is ook echt geweldig! 🙂

  Leave a Reply