Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Havermout cake met nectarine

Havermout cake met nectarine

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 50 gr rozijnen in water geweekt
  • 2 bananen
  • 100 gr havermout
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • boter om in te vetten
  • snuf je zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke cake die je gewoon als ontbijt mag eten, wat een feest! Nectarines zijn nog steeds volop verkrijgbaar, dus ik besloot om een gezonde havermout cake te maken met dit zoete fruit. De cake is heerlijk als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Het beste ontbijt met cake

Een cake als ontbijt voelt misschien een beetje vreemd, maar met deze cake hoef je geen schuldgevoel te hebben. Met havermout als basis, zul je lang een verzadigd gevoel hebben, de banaan maakt het lekker zoet. Er zitten geen toegevoegde suikers in het recept dus het is helemaal geschikt voor een gezond ontbijt en kids proof! Bij mij staat er snel weer een taartje in de oven!

Variëren met fruit in de havermout cake

Denk hierbij aan pruimen, peer of appel. Eigenlijk zijn al deze soorten fruit erg lekker in deze cake. Ook perziken zijn erg lekker, die lijken een beetje op de nectarine. Kies vooral het fruit dat op het moment in het seizoen zijn. Zoals in de winter peer en in ze zomer zelfs aardbeien!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Verzamel al je benodigde ingredienten en zoek alle benodigdheden bij elkaar, zodat je alle bij de hand hebt.

Stap 2

Wel de rozijnen in heet water en snijd de nectarines in kleine blokjes.

Stap 3

Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen, nectarines, bakpoeder en het boter. Meng tot een glad beslag.

Stap 4

Vet de bodem van je springvorm in met boter. Meng de nectarines, rozijnen en het bakpoeder met beslag.

Stap 5

Voeg het beslag in de vorm(en) en bak in ongeveer 35-45 minuten af. Wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. De baktijd kan per oven verschillen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt havermout tussendoortje verjaardag nectarines cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴