Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Havermout cake met nectarine

Een heerlijke cake die je gewoon als ontbijt mag eten, wat een feest! Nectarines zijn nog steeds volop verkrijgbaar, dus ik besloot om een gezonde havermout cake te maken met dit zoete fruit. De cake is heerlijk als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Ontbijten met cake

Een cake als ontbijt voelt misschien een beetje vreemd, maar met deze cake hoef je geen schuldgevoel te hebben. Met havermout als basis, zul je lang een verzadigd gevoel hebben, de banaan maakt het lekker zoet. Er zitten geen toegevoegde suikers in het recept dus het is helemaal geschikt voor een gezond ontbijt en kids proof! Bij mij staat er snel weer een taartje in de oven!

Variëren met fruit in de havermout cake

Denk hierbij aan pruimen, peer of appel. Eigenlijk zijn al deze soorten fruit erg lekker in deze cake. Ook perziken zijn erg lekker, die lijken een beetje op de nectarine. Kies vooral het fruit dat op het moment in het seizoen zijn. Zoals in de winter peer en in ze zomer zelfs aardbeien!


Recept: Havermout cake met nectarine

Hoeveelheid: 2 kleine cakes
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

2 nectarines
50 gr rozijnen in water geweekt
2 bananen
100 gr havermout
60 gr amandelmeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1 ei
boter om in te vetten
snuf je zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Wel de rozijnen in heet water en snijd de nectarines in kleine blokjes.
  3. Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen, nectarines, bakpoeder en het boter. Meng tot een glad beslag.
  4. Vet de bodem van je springvorm in met boter. Meng de nectarines, rozijnen en het bakpoeder met beslag.
  5. Voeg het beslag in de vorm(en) en bak in ongeveer 35-45 minuten af. Wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. De baktijd kan per oven verschillen.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    jonna@burgertrutjes
    7 juli 2017 at 07:54

    Wat een super lekker recept! En prachtige foto’s. Nectarines zijn altijd zo lekker in de zomer. Nooit aan gedacht om er een cake mee te maken.

  • Reply
    Havermout fan
    4 oktober 2017 at 11:20

    Mmmmmmm dat ziet er lekker uit om te serveren als ontbijt of als tusendoortje. Nu het herfst is zal ik eens kijken welk ander soort fruit zich hier ook goed voor leent.

    • Reply
      admin
      7 oktober 2017 at 17:25

      Wat dacht je van vijgen?!

  • Reply
    Mila
    5 maart 2020 at 11:55

    Hoeveel gram blauwe bessen heb ik jodig om dit te maken

    • Reply
      Jaimy
      7 maart 2020 at 21:26

      Hi Mila,

      Ik heb deze cake nooit met blauwe bessen gemaakt, maar ik gok dat je ongeveer 125 gram nodig zult hebben!
      Laat het smaken 🙂

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.