Ontbijt/ Vega & Vegan/ Zoet

Granola ontbijttaart met tropisch fruit

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit www.jaimyskitchen.nl

Wat is nou een betere manier om de dag te beginnen dan met een stukje ontbijttaart? Dit ontbijtje is ook nog eens helemaal vegan en gemaakt met plantaardige variatie op kwark zonder suikers.

Ontbijten met taart

Halllooooo, wat een feest! Want wie wilt nu niet zó de dag beginnen? Ik wordt helemaal vrolijk van het frisse gele kleurtje van de mango en passievrucht. Daarnaast is dit taartje helemaal plantaardig, doordat het met de plantaardige variant op kwark gemaakt is van Alpro. Lekker toch?

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit www.jaimyskitchen.nl
Granola ontbijttaart met tropisch fruit

Hoeveelheid: 4 personen, 1 ontbijttaart
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur opstijven

Ingrediënten:

1 citroen, sap en rasp
800 g Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
250 g mangoblokjes (diepvries)
250 g passievrucht (diepvries)
100 g ongebrande gemengde noten
50 g havervlokken
8 g agar agar
2 el kokosolie
2 tl agave siroop
1 mespunt zout

Benodigdheden
Keukenmachine of blender
1 springvorm van 18 cm

Bereiding:

  1. Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.
  2. Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.
  3. Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter Alpro plantaardige variatie op kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.
  4. Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de springvorm.
  5. Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.
  6. Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.
  7. Maak ondertussen de plant-based flat white. Zet twee shots espresso en schuim de Alpro Barista Oat op met behulp van een melkopschuimer. Giet de Alpro Barista Oat in een glas en giet hier vervolgens de espresso’s in.
  8. Snijd een stuk ontbijttaart af en drink je plant-based flat white direct!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.