Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Glutenvrij meergranen brood met vijgen

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl

Brood bakken staat al lang op mijn lijstje om te doen, mijn food- bucketlist. En dat heb ik nu gedaan! Misschien telt het niet helemaal want ik gebruikte wel een broodmix, maar ik heb het gedaan. De broodmix die ik gebruikte was uit het Albert Heijn glutenvrije assortiment. Ik voegde er zelf vijgen en walnoten aan toe, lekker!

Hoe maak je zelf een snel brood?

De broodmix die ik gebruikte was dus van Albert Heijn en is glutenvrij. Deze mocht ik ontvangen, omdat ik AHmbassadeur ben, onwijs leuk. Dit is de tweede challenge die ik doe, glutenvrije recepten maken. De eerste was budget recepten. Super leuk om uitgedaagd te worden en nu heb ik dus ook een nog eens een recept gemaakt van mijn food- bucketlist. Win-win en dubbel win want het brood was heerlijk! Varieer gerust met extra toevoegingen in het brood zoals lijnzaad, zonnebloem pitten of pecan noten.

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl
Recept: Glutenvrij meergranen brood met vijgen

Hoeveelheid: 1 brood
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 50 minuten rijzen + 60 minuten bakken

Ingrediënten:

1 bakmix glutenvrij voor glutenvrij Meergranen brood (Albert Heijn)
7 gr droge gist
50 ml zonnebloemolie
400 ml lauwwarm water
50 gr gehakte walnoten
120 gr gedroogde vijgen

Bereiding:

 1. Meng de droge gist met het lauwwarme water. Voeg nu ook de broodmix toe en de olie.
 2. Meng dit nu met een mixer met deeghaken of een keukenmachine in 5 minuten goed door tot een soepel deeg.
 3. Hak de walnoten en snijd de vijgen fijn. Week de vijgen 5 minuten in heet water.
 4. Als het deeg klaar is voed je de walnoten en vijgen toe en meng goed door. Leg het deeg in een kom.
 5. Zet het deeg nu op een warme plek en afgedekt met een theedoek. Laat dit 50 minuten rijzen.
 6. Leg het deeg op een bakplaat en snijd de bovenkant van het brood in. Bak het brood nu af in 60 minuten.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Oreo Cheesecake Hapjes | Jaimy's Kitchen
  12 april 2017 at 17:02

  […] Glutenvrij Meergranen brood met Vijg […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.