Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Glutenvrij Meergranen brood met Vijg

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl

Brood bakken staat al lang op mijn lijstje om te doen, mijn food- bucketlist. En dat heb ik nu gedaan! Misschien telt het niet helemaal want ik gebruikte wel een broodmix, maar ik heb het gedaan. De broodmix die ik gebruikte was uit het Albert Heijn glutenvrije assortiment. Ik voegde er zelf vijgen en walnoten aan toe, lekker!

De broodmix die ik gebruikte was dus van Albert Heijn en is glutenvrij. Deze mocht ik ontvangen, omdat ik AHmbassadeur ben, onwijs leuk. Dit is de tweede challenge die ik doe, glutenvrije recepten maken. De eerste was budget recepten. Super leuk om uitgedaagd te worden en nu heb ik dus ook een nog eens een recept gemaakt van mijn food- bucketlist. Win-Win en dubbel win want het brood was heerlijk!

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl

Glutenvrij Meergranen brood met Vijgen

Print Recipe
Serves: 1 brood Cooking Time: 10 minuten voorbereiden + 50 min. rijzen +60 min. baktijd

Ingredients

 • 1 bakmix glutenvrij voor glutenvrij Meergranen brood (Albert Heijn)
 • 7 gr droge gist
 • 50 ml zonnebloemolie
 • 400 ml lauwwarm water
 • 50 gr gehakte walnoten
 • 120 gr gedroogde vijgen

Instructions

1

Meng de droge gist met het lauwwarme water. Voeg nu ook de broodmix toe en de olie.

2

Meng dit nu met een mixer met deeghaken of een keukenmachine in 5 minuten goed door tot een soepel deeg.

3

Hak de walnoten en snijd de vijgen fijn. Week de vijgen 5 minuten in heet water.

4

Als het deeg klaar is voed je de walnoten en vijgen toe en meng goed door. Leg het deeg in een kom.

5

Zet het deeg nu op een warme plek en afgedekt met een theedoek. Laat dit 50 minuten rijzen.

6

Leg het deeg op een bakplaat en snijd de bovenkant van het brood in. Bak het brood nu af in 60 minuten.

Notes

Varieer lekker met ingrediënten die in het brood kunnen. Denk aan pecannoten, lijnzaad of dadels.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Oreo Cheesecake Hapjes | Jaimy's Kitchen
  12 april 2017 at 17:02

  […] Glutenvrij Meergranen brood met Vijg […]

 • Leave a Reply