Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Glutenvrij meergranen brood met vijgen

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl

Brood bakken staat al lang op mijn lijstje om te doen, mijn food- bucketlist. En dat heb ik nu gedaan! Misschien telt het niet helemaal want ik gebruikte wel een broodmix, maar ik heb het gedaan. De broodmix die ik gebruikte was uit het Albert Heijn glutenvrije assortiment. Ik voegde er zelf vijgen en walnoten aan toe, lekker!

Hoe maak je zelf een snel brood?

De broodmix die ik gebruikte was dus van Albert Heijn en is glutenvrij. Deze mocht ik ontvangen, omdat ik AHmbassadeur ben, onwijs leuk. Dit is de tweede challenge die ik doe, glutenvrije recepten maken. De eerste was budget recepten. Super leuk om uitgedaagd te worden en nu heb ik dus ook een nog eens een recept gemaakt van mijn food- bucketlist. Win-win en dubbel win want het brood was heerlijk! Varieer gerust met extra toevoegingen in het brood zoals lijnzaad, zonnebloem pitten of pecan noten.

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl
Recept: Glutenvrij meergranen brood met vijgen

Hoeveelheid: 1 brood
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 50 minuten rijzen + 60 minuten bakken

Ingrediënten:

1 bakmix glutenvrij voor glutenvrij Meergranen brood (Albert Heijn)
7 gr droge gist
50 ml zonnebloemolie
400 ml lauwwarm water
50 gr gehakte walnoten
120 gr gedroogde vijgen

Bereiding:

  1. Meng de droge gist met het lauwwarme water. Voeg nu ook de broodmix toe en de olie.
  2. Meng dit nu met een mixer met deeghaken of een keukenmachine in 5 minuten goed door tot een soepel deeg.
  3. Hak de walnoten en snijd de vijgen fijn. Week de vijgen 5 minuten in heet water.
  4. Als het deeg klaar is voed je de walnoten en vijgen toe en meng goed door. Leg het deeg in een kom.
  5. Zet het deeg nu op een warme plek en afgedekt met een theedoek. Laat dit 50 minuten rijzen.
  6. Leg het deeg op een bakplaat en snijd de bovenkant van het brood in. Bak het brood nu af in 60 minuten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Oreo Cheesecake Hapjes | Jaimy's Kitchen
    12 april 2017 at 17:02

    […] Glutenvrij Meergranen brood met Vijg […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.