Makkelijke Maaltijd/ Snacks/ Vega & Vegan/ Zoet

Gezonde Dadel-Muesli repen

Vind jij tussendoortjes vaak ook zo lastig? Ik wel namelijk, vooral rond een uur of 4 dan krijg ik echt trek en dan kan ik alles eten wat los en vast zit. Deze repen zijn helemaal zelf gemaakt, simpel en je kunt ze in de vriezer bewaren. Dat vind ik zelf heel handig, want dan hoeft het niet allemaal ineens op. Doet niets onder voor de smaak gelukkig!

Je kunt je favoriete ingrediënten kiezer uiteraard en lekker opmaken wat je nog in huis hebt. Alleen de dadels zijn eigenlijk wel essentieel. Verder kun je afwisselen met noten, havermout, gedroogd fruit, kokos enzovoorts. Dit is mijn favo recept!

gezonde dadenrepenRecept: Gezonde Dadel-Muesli repen

Hoeveelheid: 8 repen
Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten opstijven

Ingrediënten:
200 gram dadels (liefst Medjoul)
2 eetlepels noten naar keuze zoals decaan, walnoot, amandel en hazelnoot
3 eetlepels havermout
2 eetlepels gedroogde cranberry
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels gewelde goji bessen (10 minuten in heet water)
kaneel naar smaak

Bereiding:

 1. Gebruik voor dit recept je keukenmachine. Eerst hak je de dadels, zodat deze helemaal fijn zijn. Daarna hak je de noten, goji bessen en havermout er doorheen. Voeg ook wat kaneel naar smaak toe.
 2. Ongeveer 2 eetlepels kokosrasp en cranberry’s gaan als laatste er doorheen en deze hak je heel kort er doorheen, omdat deze best wat grover mogen, dat is lekker!
 3. Wanneer het mengsel klaar is neem je wat bakpapier en vul je dit in een ovenschaal. Druk goed aan en strooi het overgebleven kokosrasp over de bovenkant. Dit kan nu ongeveer een 45 minuten in de viezer, zodat de repen stevig geworden zijn. Dan kun je ze goed in porties verdelen en eventueel terug in de vriezer doen, tot het moment dat je ze wilt eten.
 4. Laat ze uiteraard wel goed ontdooien voordat je gaat genieten!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Charelle
  20 juni 2016 at 17:41

  Heerlijk recept Jaimy! Ideaal om mee te nemen inderdaad!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.