Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous www.jaimyskitchen.nl

Deze gebakken paprika’s zijn gevuld met gekruide couscous, wortel ui en tomaat. Het wordt afgemaakt met lente ui en feta. De paprika’s kunnen zowel vegetarisch of met gehakt gemaakt worden.

Gevulde paprika’s

Laatst vroeg ik op Instagram of jullie wel eens gevulde paprika’s maken en het antwoord was overwegend JA. Dus, ik vond het tijd voor nog een lekker recept voor gevulde paprika’s. Deze keer dus met couscous en feta. Zin in meer inspiratie? Hieronder nog een paar favorieten:

Mexicaans gevulde paprika’s

Gevulde courgette met kikkererwten

Gevulde paprika met couscous www.jaimyskitchen.nl
Gevulde paprika met couscous

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2 paprika’s
150 gr couscous
1 el olijfolie
200 ml gekookt water
1 tomaat
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
5 gr platte peterselie
1 tl paprikapoeder
1 el citroensap
peper en zout
1 citroen
zout
olie om in te bakken

Optioneel:
150-200 gr gehakt

Topping:
1 lente ui
50 gr feta

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bereid de couscous door de droge couscous in een pan te voegen en hierbij 1 el olijfolie, zout, peper en 200 ml gekookt water. Dek de pan af met een deksel of met folie.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de wortel, verwijder de uiteinden en snijd in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  4. Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en na nogmaals 2 minuten de blokjes wortel. Indien je gehakt gebuikt, voeg deze dan ook toe. Bak 5 minuten. Voeg vervolgens het paprikapoeder toe en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de peterselie fijn en voeg samen met het sap van een halve citroen bij de gewelde couscous. Voeg hierbij ook de groenten uit de pan en meng goed door.
  6. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met couscous en bak 15 minuten in de oven. Er zal wat couscous over zijn, serveer deze bij de gebakken paprika’s.
  7. Snijd de lente ui in ringen en snijd de feta in blokjes. Serveer de gebakken gevulde paprika’s met een beetje feta en de ringen lente ui. Eet de overige couscous bij de paprika’s.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Willem
    12 maart 2021 at 10:57

    Heerlijk recept, ik ga het dit weekend uitproberen ben benieuwd!

    • Reply
      Jaimy
      18 maart 2021 at 21:37

      het Willem! Heel leuk, ben benieuwd 🙂

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.