Bijgerechten/ Diner/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas

Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas www.jaimyskitchen.nl

Deze spruitjes zijn een heerlijk en verassend bijgerecht. De spruitjes worden samen met Parmezaanse kaas geroosterd in de oven.

Geroosterde spruitjes

Dit maakte ik al eerder en deze variant geroosterde spruitjes met cranberry zijn een populair recept op Jaimy’s Kitchen. Dit is uiteraard met name in de wintermaanden waarbij de spruitjes volop in het seizoen zijn. Tijd voor een nieuwe variant van geroosterde spruitjes. Ik ben zelf gek op deze manier van spruitjes bereiden. Door deze te roosteren behouden ze een lekkere bite en dit komt de smaak van de spruitjes ten goede. In dit recept worden de spruitjes gecombineerd met knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes.

Feestelijke touch

Omdat de spruitjes net op een andere manier klaar gemaakt worden heeft het een feestelijke touch aan deze oer-Hollandse groente. Wat mij betreft zeer geschikt als bijgerecht voor het kerstdiner. Of op een doordeweekse dag, om ook een beetje feest in je maaltijd te brengen.

Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas www.jaimyskitchen.nl
Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

500 g geschoonde spruitjes
2 el olijfolie
2 el pijnboom pitten
4 tenen knoflook
40 g Parmigiano Reggiano
zwarte peper

Benodigdheden:
oven
ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de spruitjes, snijd de onderkantjes af en verwijder, indien nodig, de buitenste blaadjes. Halveer de spruitjes. Neem een ovenschaal en verdeel de spruitjes in de ovenschaal met olijfolie.
  3. Hak de knoflook fijn en verdeel over de spruitjes. Breng op smaak met peper.
  4. Rooster de spruitjes ongeveer 15 minuten in de oven. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Haal de ovenschaal met spruitjes uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes er overheen. Rooster de spruitjes vervolgens nogmaals ongeveer 10 minuten in de oven. Houd goed in de gaten en schep indien nodig tussentijds om, zodat de pijnboom pitjes niet verbranden.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.