Bijgerechten/ Diner/ Oven recepten/ Vega & Vegan

Geroosterde spitskool met cherrytomaat

Geroosterde spitskool met cherrytomaat www.jaimyskitchen.nl

In dit recept wordt spitskool in de oven geroosterd met een zelfgemaakte marinade van onder andere mosterd en daarbij geroosterde cherrytomaatjes en balsamico crème.

Wat kun je maken met spitskool?

Dit is dus echt een groentesoort die ik de laatste tijd een beetje ontdekt heb. Spitskool is dus echt ontzettend lekker als je deze roostert. Zeker met deze marinade van mosterd, witte wijn azijn en olijfolie. Het is een echt smaakbommetje! Dit is dus echt een heerlijk groente gerecht, het perfecte bijgerecht om bij aardappelpuree of gebakken aardappeltjes te eten. Wij hebben dit al een aantal keer gegeten en het valt nog steeds erg goed in de smaak.

Meer groenten bij de avondmaaltijd!

Dit is ook een manier om extra veel groenten te eten bij de avondmaaltijd. Door de spitskool op deze manier te bereiden krijgt je het gevoel dat je in bijvoorbeeld een stukje vlees snijdt. Je kunt wellicht zo extra veel groenten in je maaltijd verwerken! Wat dacht je bijvoorbeeld ervan om deze spitskool te serveren bij je favoriete stamppot recept? Je kunt het eens vervangen door het stukje vlees of vis wat je normaal bij stamppot eet voor een heerlijke Hollandse vegetarische maaltijd.

Geroosterde spitskool met cherrytomaat www.jaimyskitchen.nl
Geroosterde spitskool met cherrytomaat

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

1 kleine spitskool of ½ grote spitskool
150 gr cherrytomaten
1 tl mosterd
1 tl witte wijn azijn
2 el olijfolie
peper en zout
balsamico crème

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de spitskool in vieren en leg op een bakplaat.
  3. Meng de mosterd met witte wijn azijn en olijfolie tot een gladde marinade. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de parten spitskool in met de marinade.
  4. Verdeel de cherrytomaten bij de gemarineerde spitskool. Bak af in ongeveer 20 minuten of tot de spitskool gaar is en licht goudbruin aan de randjes.
  5. Besprenkel de geroosterde spitskool met balsamico azijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.