Dit hapje van gerookte zalm is lekker en ziet er feestelijk uit. De bonbon is gevuld met een romig komkommer mengsel met dille.
Een feestelijk hapje
Dit hapje ziet er natuurlijk feestelijk uit en daarom is het zeker geschikt als hapje tijdens een gezellig diner. Zoals bij het kerstdiner. Het is de perfecte start van een diner. En mocht je nu een geweldige borrelplank maken of een uitgebreide brunch, dan is dit hapje ook erg geschikt. Want deze bonbons zien er niet alleen zo leuk uit, maar de smaak is natuurlijk ook erg goed. De komkommer maakt het lekker fris en de dille zorgt voor lekker veel smaak!
Inspiratie voor hapjes
Ik ben echt helemaal gek op kleine hapjes. Dus wil je een tafel met allemaal hapjes maken? Dan geef ik je hieronder nog meer inspiratie!
Crostini’s met mosselen, tomaat en venkel
Aubergine rolletjes met walnoot
Bladerdeeg rolletjes met groene asperge
Wrap rolletjes met gerookte zalm, spinazie en roomkaas
Crostini met brie en cranberry compote
Komkommer rolletjes met feta, paprika en walnoot

Gerookte zalm bonbon
Hoeveelheid: 3 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
3 plakjes gerookte zalm
60 gr komkommer
1 flinke el Griekse yoghurt
1 el gehakte dille
peper en zout
een paar blaadjes sla
Benodigdheden:
huishoudfolie
Bereiding:
- Snijd de komkommer in kleine stukjes. Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes voor de garnering.
- Voeg Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout.
- Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie. Maak zo nog twee bonbons. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft.
- Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op.
No Comments