Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Zoete aardappel gepoft www.jaimyskitchen.nl

Budget time again! Het is weer tijd voor het derde budgetrecept voor de Albert Heijn 5×5 budgetchallenge. Vandaag maakte ik een persoonlijk favoriet namelijk; gepofte zoete aardappelen uit de oven. Dit vind ik echt onwijs lekker zacht van smaak, perfect met avocado, tomaat en feta. Ook een lekker zelfgemaakt sausje mag niet ontbreken. Kijk je mee naar de kosten ingrediënten en bereiding?

Budget recept uit de oven

Het poffen is niet moeilijk. Het is een kwestie van de aardappelen wassen, gaatje in prikken met een vork en inpakken in zilverfolie en voor ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van de aardappelen en je oven.

De kosten:

4 kleine zoete aardappelen: €2,49 voor 1 kg. Ongeveer 2/3: €1,67
1 avocado: €2,99 voor 6 stuks. 1 stuk €0,50
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48)
100 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €0,60.
Kiemgroenten: €1,00 per 60 gr. 20 gr gebruikt: €0,33
De Zaanse Hoeve Roeryoghurt (125 ml): €0,09
AH verse peterselie (4 gr): €0,28

Niet geteld:
Knoflook (1 teen): bolletje gekregen van Albert Heijn
Citroensap (1 el): altijd een flesje in huis
Peper en zout: voorraad

Totaal: €3,95.

Recept: Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

4 kleine zoete aardappelen
1 avocado
100 gr feta kaas
100 gr cherry tomaat
20 gr kiemgroenten
125 ml roeryoghurt
4 gr verse peterselie
1 teen
1 el citroensap
Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak deze in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.
  3. Halveer de tomaatjes, snijd blokjes van de feta kaas en snijd de avocado in plakjes. Ben je in een creatieve bui? Maak dan een mooie avocado roos.
  4. Maak de saus door de knoflook te raspen of fijn te snijden en toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met gehakte peterselie, citroensap, peper en zout.
  5. Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    10 Budgettips + Budget Challenge | Jaimy's Kitchen
    17 maart 2017 at 17:06

    […] Gepofte Zoete Aardappel […]

  • Reply
    Jelle
    27 november 2018 at 18:20

    Dit is een kut recordtempo. Zelfs na 1 uur op 200graden na een heel uur nog rauw. In arren moede daarna maar in 20 minuten gekookt. Jammer van mijn introductie in vega koken. Dat doen we dus niet meer.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.