Diner/ Flora/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Gepofte knolselderij met Pulled Oats en pompoenpuree

gepofte knolselderij met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl

Deze gepofte knolselderij met romige pompoenpuree en een topping van Pulled Oats en paddenstoelen is een heerlijk veganistisch hoofdgerecht, perfect voor het kerstdiner!

Veelzijdige Pulled Oats

Inmiddels heb je al heel wat recepten met Pulled Oats voorbij zien komen op mijn website. Denk aan een heerlijke butter masala curry, een pompoen burger, een Mexicaanse plaattaart of frisse summer rolls. Nu is het tijd om ook tijdens Kerstmis een veganistisch hoofdgerecht met Pulled Oats op tafel te zetten! Deze gepofte knolselderij is daar perfect voor!

gepofte knolselderij met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Een veganistisch kerst pronkstuk

Dit recept is een geweldige keuze als hoofdgerecht tijdens Kerstmis. Een echte feestelijke toevoeging op een mooi gedekte tafel. Dit recept is voor twee personen, maar verdubbel het aantal knolselderijen gerust voor meerdere personen. Dat ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit op de tafel! De topping van paddenstoelen, Pulled Oats en tuinkers maakt het helemaal af. Heerlijk met romige pompoenpuree on the side.

gepofte knolselderij met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Gepofte knolselderij met Pulled Oats en pompoenpuree

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 2 uur oventijd + 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

1 knolselderij
1 verpakking Pulled Oats Naturel
2 blaadjes laurier
2 el olijfolie
½ tl tijm
½ tl rozemarijn
600 gr pompoen
100 ml plantaardige room
300 gr gemengde paddenstoelen
20 gr afalfa of tuinkers
peper en zout
70 gr plantaardige roomboter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en schil de buitenste laag.
  3. Wrijf de knolselderij in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en verdeel een beetje zout er overheen. Leg de blaadjes laurier op de knolselderij en pak in met aluminiumfolie. Bak de knolselderij ongeveer 2 uur in de oven of tot deze helemaal zacht is.
  4. Begin 1,5 uur nadat de knolselderij in de oven gegaan is met de rest van het gerecht. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en voeg de plantaardige room toe.
  5. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een beetje plantaardige boter en bak de paddenstoelen samen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.
  6. Verhit opnieuw een beetje plantaardige boter in de pan en bak Pulled Oats licht krokant. Voeg vervolgens de paddenstoelen erbij. Smelt de overige plantaardige boter, deze mag straks over de knolselderij.
  7. Verdeel de pompoenpuree over het bord.
  8. Haal de knolselderij uit de oven, snijd een kleine inkeping in het vlakke deel. Verdeel de paddenstoelen en Pulled Oats op de knolselderij en een beetje over de pompoenpuree.
  9. Maak af met afalfa en een beetje gesmolten plantaardige roomboter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.