Foodtalk/ Persoonlijk

Foodtalk: Workshop Marc Kookt Aziatisch

Als echte foodie is deelnemen aan een kook workshop natuurlijk een klein feestje. Laat dat nu precies zijn hoe deze workshop Marc Kookt Aziatisch het beste te omschrijven valt! Met een gezelschap van 12 personen brachten wij samen met Chef Marc, Anne en Kim een middag en avond door waar wij gezamenlijk een 5-gangen Aziatisch diner gekookt en uiteraard gegeten hebben. Kijken jullie mee naar wat wij geleerd, gekookt en gegeten hebben?

Kook Workshop
Het was een ontzettend gezellig dag, ondanks dat ik in mijn eentje naar de workshop kwam. Iedereen was ontzettend vriendelijk, we hebben heerlijk gekookt en uiteraard gedineerd. De avond was ontzettend goed verzorgd en zelfs voor de mensen die niets wilden/konden drinken deze avond waren er fantastische alcoholvrije drankjes. Ik heb echt genoten!

Kook 1

We werden ontvangen bij Mia thuis. Mia heeft een eigen eetclub in Heel waar mensen voor een klein bedrag op telkens verschillende data bij Mia aan tafel mogen schuiven voor een 2-gangen etentje. Prachtig gedekte tafel!

Kook 21

Allereerst heeft Marc ons verteld over over zijn ervaringen met koken, reizen door Azië en de ingrediënten die bij deze keuken horen.

Kook 2

Aan de slag! We beginnen allemaal met het lezen van ons recept. Met groepjes van 2 tot 3 personen koken we per groepje één gang van het diner. We zijn hier van begin tot eind verantwoordelijk voor, dus we nemen het zéér serieus, lachen mag gelukkig!

Kook 19

Voorbereiding!

Kook 4

Het hoofd ingrediënt van de viskoekjes: kabeljauw! Marc liet ons even zien hoe je op een makkelijke manier de huid van de kabeljauw afsnijd. Ziet er makkelijk uit, maar ik denk toch dat ik thuis nog even moet gaan oefenen hiermee.

Kook 3

Mijn groepje had de Massaman Curry als derde gang. Dit zijn de ingrediënten voor de curry, jammer dat jullie niet kunnen ruiken!

Kook 5

Iedereen luistert aandachtig naar Marc terwijl hij uitleg geeft over de curry en de ingrediënten hiervan.

Kook 20

Met de groep in de keuken van Mia!

Kook 6

Curry paste, hmmm! Dit is echt waanzinnig lekker!

Kook 7

Chop, chop & chop!

Kook 9

De mannen van het dessert ontfermen zicht met veel liefde over deze belangrijke gang!

Kook 10

Ingrediënten voor de Gado Gado!

Kook 11

Iemand een idee wat dit gaat worden?

Kook 12

Het diner werd gestart met heerlijke kroepoek met spicy zout, please bring some more!

Kook 13

De eerste gang waren Vietnamese Spring Rolls van verse rice paper rolls. Rechts is een spring roll met garnaal, links met avocado en dukkah. Zelfs de chilisaus was zelf gemaakt, die was echt enorm lekker!

Kook 14

Tussendoor een ‘lekkere’ Gin&Tonic met Infusion, gemaakt door Anne. Het lekkere staat tussen haakjes, omdat ik zelf niet van tonic hou, is het niet mijn drankje, maar ik ben fan van de infusion, dat is namelijk top!

Kook 15

Viskoekjes! Hmm, het was lekker hoor. Zelfs de koriandersaus! Ik ben helemaal geen korianderfan, maar deze had echt een geweldige balans tussen; zoet, zuur, koriander, beetje spicy!

Kook 23

Uitserveren!

Kook 16

Whoeeew, voor dit gerecht was ik samen met mijn teamgenootjes verantwoordelijk! De Massaman Curry is  een beetje soep-achtig, met noodles, verse groenten en zoete aardappel!

Kook 17

Indonesische Gado Gado met tempeh. Tempeh vind ik echt heerlijk, het smaakt een beetje nootachtig. De pindasaus voor de Gado Gado is echt onmisbaar, deze was vol van smaak!

Kook 18

Misschien, heel misschien was dit wel mijn favoriete gerechtje: Sticky Rice met Mango. Oh my, dit was echt heerlijk; vanille, limoen, mango, gemberschuim. Ik ben een beetje fan!

Zijn jullie nieuwsgierig geworden?

Volg dan ook de Facebook Pagina van Marc Kookt, wie weet kun jij dan ook een keertje een kookworkshop volgen.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anne
  6 november 2015 at 18:39

  Leuk geschreven Jaimy! Was een leuke dag! En de zondag daarna trouwens ook!

 • Reply
  mia
  9 november 2015 at 20:03

  Mooie reportage Jaimy goed omschreven en mooie foto’s!!
  Het was idd een sfeervolle dag die door het trio tot in de puntjes was verzorgd!!
  Top top top

  L.gr. Mia?

  • Reply
   admin
   10 november 2015 at 17:14

   Dankjewel lieve Mia! Het was ontzettend gezellig 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.