Foodtalk

Foodtalk: Workshop Healthy High Taste

Op een zonnige zaterdag in Maart heb ik samen met vier andere dames een onwijs leuke workshop gevolgd. Namelijk de Healthy High Taste Workshop van DOliciouss, een high tea zonder schuldgevoel! Alles is namelijk healthy en een verantwoorde keuze, zonder geraffineerde suikers! Daar worden we happy van! Kijk snel mee naar al dat lekkers.

 We werden ontvangen door Dominique, eigenaresse van DOliciouss. Dominque eet glutenvrij vanaf het moment dat ze er achterkwam dat ze een glutenallergie heeft, waardoor de passie voor gezonde, biologische voeding is ontstaan. Deze passie wordt helemaal overgebracht in de workshop High Taste. Want dat hebben Corrie, Sandra, Nina, Jamie, Dominique en ik zeker gemeen! Graag laat ik jullie de foto’s zien, dat zegt veel meer dan alleen maar woorden.

High Tea Workshop DOliciouss

Toen we aankwamen was de tafel al helemaal mooi gedekt, een feestje om te zien!

High Tea Workshop DOliciouss

Dat dit de stijl van Dominique is, is mij helemaal duidelijk geworden. Ze houdt van veel bloemen en een kleurrijk geheel. Dat zien we straks ook in de garneringen terug van de lekkernijen.

High Tea Workshop Delicious High taste

Heerlijk infused water met munt, citroen en komkommer. Daar hou ik dus echt enorm van 🙂 We leren elkaar alvast wat beter kennen met een thee, detox drankje en wat kleine zoetigheden.

High Tea Workshop DOliciouss

Onwijs gezellig allemaal, maar er moet natuurlijk gewoon gewerkt worden vandaag! Iedereen gaat aan de slag, we verdelen de recepten onderling. Jamie en Nina gaan beginnen met de chocoladetaart (van rode biet!), Corrie en Sandra maken fudge en wortel balletjes en ik ga aan de slag met vegan ‘no’ cheesecake!

High Tea Workshop DOliciouss

Dit zijn de bodems voor mijn vegan cheesecakes! Jammie, ik kan echt niet wachten!

High Tea Workshop DOliciouss

De chocoladetaart ziet er inmiddels ook enorm lekker uit, hier waren we allemaal onwijs benieuwd naar!

High Tea Workshop DOliciouss

Dominique legt alles graag uit tussendoor. Hier laat ze zien je je van kokosroom, slagroom maakt!

High Taste Workshop

En zoals je ziet wordt er ook gelachen!

High Tea Workshop DOliciouss

Ik heb het maar druk ermee! Hier gaat de cheesecake vulling, gemaakt van cashewnoten op de boden van noten en dadels.

Pompoen wortelsoep

Van al dat harde werk in de keuken kregen we natuurlijk ook een beetje trek. We kregen een heerlijk pompoen, wortel en kokossoepje.

Bonenburger

En een overheerlijke bonenburger. Hier was ik zelf fan van, omdat ik zelf de laatste tijd aan het experimenteren ben met vega burgers. Een bonenburger heb ik zelf ook al eens gemaakt, maar deze was met rode pesto, erg lekker!

High Tea Workshop DOliciouss

Al het lekkers bij elkaar, op de taart na dan. We gingen namelijk eerst hier van genieten, zodat de taart nog even af kon koelen. Het garneren hebben we ook gedaan, met lekker veel invloeden van de gastvrouw uiteraard!

Vegan Cheesecake

Dit. Is toch hemels?

Healthy Fudge

De fudge is gemaakt van zwarte bonen en enorm lekker, al is het wel een behoorlijk machtige hap. Geen grote hoeveelheden dus 😉

Balletjes wortel, havermout

Pretty havermout en wortel balletjes, zeer mooi en lekker natuurlijk!

Vegan Cheesecake

Deze waren echt mijn favoriet. Hier ga ik zelf ook een Jaimy’s Kitchen variant op maken 😉

Chocoladetaart bieten

De kers op de taart, of eigenlijk gewoon het klapstuk! De taart van rode bieten, chocolade natuurlijk en kokosroom. Hier hadden we vooral veel lol mee, want het garneren was een feest!

Dat was de gezellige middag die we samen gehad hebben. Ik wil alle dames nog eens bedankt, het was echt een heerlijke dag. Hopelijk hebben jullie een goed beeld gekregen van alle lekkernijen!

Heb jij nu ook interesse gekregen in een High Taste Workshop? Bezoek dan even de Facebook pagina van BIO Catering & Food Experience DOliciouss of de website.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply