Foodtalk/ Persoonlijk

Foodtalk: Green Happiness Week 1 & 2

Ik vertelde jullie eerder al dat ik ging beginnen aan 50 Days of Green Happiness. Inmiddels heb ik de eerste twee weken al op zitten! Hoe is het ervaren? Wat heb ik gegeten? En hoe voel ik mij nu? Graag neem ik jullie mee in mijn 50 daagse reis naar Green Happiness!

Ik vind het fijn om bij te houden hoe ik mij voel en hoe het bevallen is. Eerlijk gezegd heb ik mezelf helemaal niet gemeten, alleen gewogen. Het maakt mij ook niet zoveel uit of ik kilo’s of centimeters verlies, ofja, het zou een fijne bijkomstigheid zijn. Het gaat mij om het opgeblazen gevoel in mijn darmen.

Lunch Green H

Dit at ik als lunch op de eerste dag en dat vond ik heerlijk! Ik was ziek deze dag, maar dit ging er echt goed in. Helaas lukte eten mij dag 2 & 3 niet zo goed. Mijn eetlust was weg en ik kreeg dan ook echt niet de voorgeschreven hoeveelheden weg.

Dit zijn smeltboterhammen met hummus (van kikkererwten en witte bonen) en de ander heeft Tartex Cremisso Courgette Curry, die is echt lekker! Verder veel veggies en kiemen.

Smoothie GH

Dag 3 maak ik een lekkere groene smoothie, ik hou het recept van Green Happiness aan, maar voeg wel een kiwi gold er aan toe. Dit is mijn ontbijt, want ik krijg echt niet meer weg..

The Green Happiness pasta pesto

Dan gaat het de rest van de week een stuk minder. De pasta hier boven vind ik écht niet lekker, de ‘pesto’ vind ik gewoon om te gruwelen eigenlijk. Misschien ben ik het gewoon niet gewend, maar voor mij is het niet weggelegd. Ik merk dat ik een beetje huiverig voor de recepten wordt, want ook de zoete aardappel/bloemkoolsoep vind ik niet zo lekker. Ik besluit het volgende: de recepten pas ik aan naar mijn smaak, maar ik blijft wel volgens de Green Happiness principes eten.

Oh, de keer dat ik dat besluit te cheaten en kebab eet verga ik van de pijn in mijn darmen…

French Kokos

Dit ontbijt vind ik om te smullen: de French Cocokiss wentelteefjes, echt heerlijk!

Rijstepap mango dream

Ohh en de Mango Rice Dream is heel lekker, al heb ik deze ook aangepast naar mijn smaak. Ik gebruik dit recept van mezelf ervoor: Rijstepap met Mango. Uiteraard laat ik de room en suiker weg. Ook pureer ik wat mango en meng dit met de rijstepap, vandaar de mooie gele kleur!

Week 2 heb ik het het idee dat ik een beetje aan het ontgiften ben, mijn huid ziet er slecht uit en ik voel me apart, soms moe, niet helemaal mijzelf eigenlijk. Dit is helemaal geen slecht teken, want hopelijk komt dit doordat mijn lichaam zich reinigt, met de darm klachten gaat het in ieder geval goed!

Dit was in ieder geval de update na 2 weken! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en het verloop van het programma.

Hebben jullie wel eens aan 50 Days of Green Happiness meegedaan?

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mam
    16 maart 2016 at 08:14

    Ben trots op je. Het is heel moeilijk om zoiets vol te houden en je hebt er al 2 wkn opzitten

  • Leave a Reply