Food Diary

Food Diary #3 – Vegan!

Daar is dan het derde Food Diary online!

Vandaag neem ik jullie mee met een dagje werken. Altijd lastig vind ik dat met eten, omdat ik dus de hele dag onderweg ben. Ik zit niet op kantoor, dus ik kan ook niet makkelijk wat opwarmen, erg jammer, maar daardoor moet ik dus vaker wat creatiever zijn.

Sinds een tijdje ben ik dus bezig met The Green Happiness, wat ik daar ‘aan over gehouden’ heb is dat ik nu ongeveer 80/90% vegan eet. Wanneer ik buiten de deur eet, hou ik mij hier niet aan en soms heb ik ook onwijs veel zin in bijvoorbeeld een stukje zalm. Vandaag niet, vandaag is een perfecte vegan dag!

Citroen water

Ontbijten vind ik echt een heerlijke start van de dag, ik kan daar zo onwijs van genieten. Vaak drink ik eerst een glad water met uitgeperste citroen, omdat ik dat zo lekker vind!

Wentelteefjes

Dan is het toch echt tijd voor een écht ontbijtje. Normaal hou ik echt enorm van Overnight Oats als ontbijt en daar heb ik ook al uitgebreid over geschreven -> Overnight Oats. Alleen vind ik het ook echt belangrijk om af en toe te variëren. Dus, vandaag maakte ik vegan wentelteefjes!

Druiven

Druiven vind ik echt een heerlijk tussendoortje, omdat ze zo lekker zoet zijn. Het lijkt gewoon alsof je snoepjes aan het eten bent! Deze foto maakte ik voordat ik thuis vertrok, maar deze at ik onderweg in de auto op.

Pasta pesto vegan

Ik ben dus accountmanager en op vrijdag werk ik in de middag thuis. Klanten bellen, mailen en mijn planning voor de volgende week maken onder andere. Dan verwen ik mijzelf altijd met een extra lekkere lunch. Vaak lunch ik dan wel echt pas laat, namelijk rond 2 of 3 uur, wanneer ik thuis ben. Deze volkoren pasta met vegan rode pesto, cherrytomaatjes, olijven, edelgist vlokken en basilicum blaadjes. Dit was echt smullen!

Tussendoor drink ik zeker 1,5 liter water!

vegan Salade aardappel

Wanneer het avond is, wil ik een lichte maaltijd. Pasta als lunch is namelijk niet helemaal ‘normaal’ bij mij, dus ik pas mijn avond maaltijd hierop aan. Ik maak een heerlijke salade met geroosterde aardappeltjes en allerlei lekkere groenten die ik in de koelkast vind. Recept komt online!

En dat was het! Op een dag als vandaag mis ik dierlijke producten gewoon helemaal niet. Zoals je ziet, wentelteefjes zijn gemakkelijk te maken zonder en en met plantaardige melk en in de overige maaltijd mis ik ook geen vlees of vis. Het belangrijkste: ik voel me onwijs goed!

Tot de volgende keer!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annika
  3 juni 2016 at 10:23

  Ik eet de laatste tijd ook meer veganistisch, en vind zulke artikelen altijd interessant om te lezen. En leuke blog heb je trouwens, ik ben je gaan volgen op bloglovin’ 🙂

  • Reply
   admin
   20 juni 2016 at 17:10

   Hee Annika,
   Dankjewel, vind ik echt onwijs lief om te horen!

   Zelf krijg ik ook veel inspiratie van dit soort artikelen, dus daarom post ik ze ook graag. Goed om feedback te krijgen, altijd welkom!

   Liefs,
   Jaimy

 • Reply
  Susanne
  4 juni 2016 at 09:14

  Joh lekker bezig! en wat fijn dat je je zo goed voelt!

  • Reply
   admin
   20 juni 2016 at 17:09

   Ja, echt het heeft zoveel effect gehad op mijn leven tot nu toe!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.