Food Diary/ Persoonlijk

Food Diary #2

De reacties op mijn eerste food diary waren zó leuk, bedankt daarvoor! Het heeft mij erg veel inspiratie gegeven. Ik zal dus vaker een dagje in food fotograferen en daarbij zal ik natuurlijk ook wat meer over mezelf vertellen. Vandaag treffen jullie mij in het weekend, op zondag 14 februari zelfs, dat is inmiddels alweer even geleden. Kijken jullie mee naar wat ik deze dag gegeten en gedronken heb?

Food Diary feb

Ik begin de dag met het maken van een Valentijnsontbijt voor mijn Valentijn <3. Je ziet twee sneetjes volkoren roggebrood, de eerste met kaas en aardbei, de tweede met jam en banaan. Daar onder ciabatltabroodjes met jam en kaas en pindakaas met jam. Heerlijk! Dit delen wij natuurlijk zéér romantisch, al vind vriendlief de 100% pindakaas (zonder enige toevoegingen) totaal niet lekker, die is dus voor mij!

En bij dat ontbijt hoort natuurlijk…

Een kopje koffie!

Food Diary feb3

Dan is het alweer tijd voor de lunch, daar besluit ik ook een klein feestje van te maken, ik heb immers vrij vandaag! Ik neme twee sneetjes haverbrood en deze rooster ik kort in een droge pan. Daar gaat een geprakte avocado op, gebakken kastagne paddestoelen en een beetje gerookte zalm. Lekker met wat paprikakruiden, peper en zout. Daar gaat een gepocheerd eitje bij en wat sterfruit! Dat ziet er mooi uit he! Ik geniet met volle teugen. Vooral het haverbrood is zó lekker!

Food Diary feb2

Ook maak ik voor ons een lekkere smoothie van aardbei, banaan, peer en ananas. De kokosrasp voeg ik toe, omdat het er gewoon mooi uit ziet!

Kiwano

Verder waag ik mij aan een Kiwano. Je zou denken dat het familie van een Kiwi is, vanwege de naam. Dat dacht in in ieder geval wel, maar niets is minder waar! Deze interessante vrucht is namelijk een soort combi van een meloen en een komkommer. Nou, dat is in ieder geval totaal niet te zien aan zijn uiterlijk!

Kiwano 2

Ziet er pretty uit hé? Dit is een iPhone fotootje, dus helaas niet zo heel scherp. Zeer boeiend en ik dacht echt dat het een zoete, lekkere vrucht zou zijn. Dat was het dus niet! Hahaha! Ik vond hem echt veel op een komkommer lijken, want het had dus echt die frisse, bijna smakeloze smaak. Het was gewoon niet zo heel bijzonder eigenlijk. Zeer Instagram waardig, maar voor de smaak zou ik het dus echt niet nog eens kopen.

Thee

Wederom heel mooie kwaliteit foto, haha. Maargoed jullie kunnen wel zien dat ik dus thee drink, veel ook deze dag. Dit is witte thee van Twinings, echt heel lekker. Het is een hele lichte thee, dus heel geschikt om de hele dag te drinken. Thee vind ik heerlijk om de dag mee te starten, maar als ik een dagje thuis ben drink ik het graag de hele dag door!

Shepherds Pie 2

Vandaag ga ik aan de slag met het Cêlavíta pakket, ik heb namelijk nog een pakje stamppot aardappelen liggen die nu écht op moet. Het is een dag over de datum, maar daar let ik lekker niet op, want de aardappel zien er goed uit en ruiken ook nog lekker fris, dus ik ga aan de slag. Het wordt een Shepherd’s Pie voor me and my boyfriend, want het is natuurlijk wel Valentijnsdag 😉
We genieten er enorm van en kletsen lekker. Dit is trouwens het recept: Shepherd’s Pie

Daarna gaan we lekker op de bank zitten, kijken tv en drinken meer thee.

Dadel BonBon

Deze ongelooflijke dadel bonbons heb ik vanmiddag gemaakt, dus daar snoepen we er ook ieder nog twee van. Echt, zo heerlijk! Dit zullen jullie in de komende tijd ook op mijn blog terug vinden. Echt een easy receptje met weinig ingrediënten, maar het is echt iets lekkers. En dan ook nog eens vrij gezond!

Volgende keer laat ik jullie zien wat ik tijdens het werk eet, ik ben namelijk veel onderweg en dat is best lastig soms!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply