Food Diary

Eetdagboekje: Gaby – Bikini Fitness Wedstrijd #2

Hallo allemaal!

Het is alweer anderhalve maand geleden dat mijn eerste eetdagboek online kwam. Jaimy en ik hebben besloten om er een terugkerend item van te maken tot aan mijn wedstrijd in oktober. Ik ga jullie meenemen in mijn traject, vertel over mijn metingen, dieet en trainingen.

De maand maart is mij erg goed afgegaan. Er kwamen wat veranderingen in mijn dieet, ik mocht weer wat meer koolhydraten eten én ik mocht één keer in de week een cheatmeal gaan eten. Ook heb ik de tweede vetmeting gehad die heel erg positief was!

Gaby Rappard Eetdagboek

De tweede vetmeting was zeer positief. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Hoe snel daalt je vetpercentage als je er zo streng mee bezig bent? Ik wist het niet dus ik ging er maar zonder verwachtingen heen. Tijdens de vetmeting zei mijn coach al een aantal keer dat ik al zoveel dunner was dan de eerste keer! Toen ik begon in februari zat ik op 21% vet. 5 weken later zat ik op 17.2%! Ik heb dus bijna 4% vet verloren!  Ik was erg blij en verast, en zelfs mijn coach had niet verwacht dat het zo hard zou gaan.

Om deze reden heeft zij mij iets hoger in calorieën gezet op de dagen dat ik train. Als ik namelijk zo doorga zit ik al heel snel op een laag vetpercentage en dat hoeft nog niet. Op rustdagen eet ik nu 1900 calorieën en op trainingsdagen eet ik 2000 calorieën.

Gaby Rappard Eetdagboek

Ook mocht ik deze maand weer één keer in de week een cheatmeal eten. Ja één cheatmeal! Het is niet veel, maar oh wat ben ik daar blij mee. Elke keer kijk ik er weer naar uit. Omdat ik er maar één mag ging ik heel goed nadenken wat ik zou willen eten. Wat is nou echt cheatmeal waardig? Pizza is toch wel één van mijn favoriete gerechten om te eten en dit was dan ook mijn eerste cheatmeal. Lekker uit eten bij Happy Italy, oh wat heb ik genoten van die pizza!

Naast pizza heb ik nog een keer sushi gegeten én een keer zelf hamburgers gemaakt.

Gaby Rappard Eetdagboek

Ik merk wel dat ik het soms lastig heb met het strenge dieet, dan heb ik zoveel zin in iets van chocolade of iets anders lekkers. Ik heb een aantal keer gezondigd en natuurlijk voel ik mij daarna super schuldig.

Om dit soort dingen te voorkomen heb ik een paar stappen ondernomen.

 • Een briefje op de koelkast met daarop de tekst “Denk aan je doel!”. Zo moet ik elke keer voordat ik iets wil pakken even denken of ik dit wel mag eten.
 • Ik heb een hele lieve vriend die mij steunt in mijn traject en ook ontzettend streng kan zijn. Als ik dan zin in iets lekkers heb zeg ik dit tegen hem, doordat je het deelt met iemand heb je weer een extra steuntje!
 • Als ik heel erg zin in iets lekker heb ga ik naar foto’s kijken van wedstrijden. Dan weet ik meteen weer waarom ik dit aan het doen ben!

Gaby Rappard Eetdagboek

Net zoals de vorige keer heb voor jullie weer goed bijgehouden wat ik zoal gegeten heb. Ik wissel mijn koolhydraat maaltijden een beetje af met fruit of zoete aardappel. Van de zoete aardappel maak ik frietjes uit de oven. Dit is zó lekker!

Gaby Rappard Eetdagboek zoete aardappel

Als eerst een dag waarop ik getraind heb, op deze dag heb ik dus 2000 calorieën gegeten.

Ontbijt

100gr komkommer

100gr cherrytomaatjes

150gr ei (met eigeel)

60gr geitenkaas

Tussendoor

300gr zoete aardappel uit de oven

Lunch

200gr broccoli

2 rundertartaar

Tussendoor

Chocolade proteïne shake

Avondeten

130gr zalm met huid

150gr spinazie

Tussendoor

500gr magere kwark

100gr eiwitten

50gr ei (met eigeel)

En een dag waarop ik niet getraind heb, hier eet ik dus 1900 calorieën

Ontbijt

180gr ei

100gr paprika

100gr komkommer

100gr cherrytomaatjes

40gr geitenkaas

Tussendoor

170gr peer

150gr banaan

3 rijstwafels

Lunch

200gr broccoli

2 rundertartaar

Tussendoor

1 blikje tonijn

65gr avocado

Avondeten

200gr kipfilet

200gr sperziebonen

Tussendoor

220gr magere kwark

25gr slagroom (ongezoet/ongeklopt)

Gaby koelkast

Ook de trainingen gaan super lekker! Ik schreef de vorige keer dat ik hoopte dat ik door de toevoeging van koolhydraat maaltijden toch nét iets meer energie te hebben. Nou, energie heb ik genoeg als ik eenmaal in de sportschool sta! Elke training merk ik weer dat ik toch net die ene herhaling meer kan doen dan de vorige keer.

Ik noteer alles in het boekje wat mij elke keer trouw vergezeld naar de sportschool, als ik hierin terug blader kan ik zien hoeveel herhalingen ik van een bepaalde oefening heb kunnen doen. Én op deze manier kan ik precies zien hoeveel ik vooruit ga, hallo motivatie!

Ik ben op het moment nog 6 maanden verwijderd van mijn wedstrijd, zo spannend! Volgende maand weer een nieuwe update!

Liefs,  

Gaby 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Naomi Dorinthe
  6 juni 2016 at 14:20

  Trots op je Gaabs..! Echt super leuk om doorheen te lezen! Keep up the good work..’ ?

  • Reply
   admin
   20 juni 2016 at 17:09

   Gaaf he!
   Echt zo inspirerend!

  Leave a Reply