Food Diary

Eetdagboek: Romy van FITCOUPLE.nl

Hi allemaal!

Ik ben Romy van FITCOUPLE.nl en ik houd voor Jaimy een eetdagboek bij. Hiermee krijgen jullie een kijkje in mijn gewoontes van gezonde voeding. Als je FITCOUPLE kent dan weet je Roy en ik altijd zo goed mogelijk proberen te eten en helemaal in to fitness zijn! En als je vaak in de sportschool te vinden bent, is het helemaal belangrijk dat je voeding goed is. Als je tijd hebt, neem even een kijkje op onze blog!

December is en blijft altijd een lastige maand. Niet alleen door de feestdagen maar ook omdat ik altijd nog even al m’n vriendinnen wil zien en nog voor de laatste keer van 2015 gezellig wil eten, drinken en kletsen. Hier komt die!

Maandag
Ontbijt:
Ik start de dag eigenlijk altijd met havermout. Het is maandag, ik heb haast dus ik pak een shakebeker, gooi er 30 gram havermout in met ongeveer 200 ml amandelmelk en wat kaneel. Dit eet ik op mijn gemakje op mijn werk.
Tussendoor: Ik mis eiwitten in mijn ontbijt dus die moet ik snel eten. Ik pak daarom een bakje magere Franse kwark van 500 gram.
Lunch: Ik zit de hele dag op m’n werk dus ik wil niet te groot lunchen. Ik neem 5 rijstwafels met pikante hummus en kipfilet.
Diner: Ik ben nog niet thuis van m’n vorige werk of ik ga naar mijn andere baantje als personal trainer! Dit gaat de hele avond door dus ik eet vroeg mijn avondeten. Dit is een ‘courgette boot’, courgette gevuld met een tomatensaus en Italiaanse roerbakgroente. Het recept van courgette boten vindt je hier (http://www.fitcouple.nl/courgette-boten/)
Tussendoortje: Richting werk nam ik welgeteld 3 suikervrije honingbijtjes en terug van werk at ik weer een bak magere kwark van 500 gram.

fitcouple.nl-courgette-boten

Dinsdag
Ontbijt:
30 gram havermout, 200 ml amandelmelk, kaneel en een handje bevroren blauwe bessen.
Tussendoor: 3 keer raden… Een bakje kwark!
Lunch: Tosti caprese! 2 smeltboterhammen met een laagje pesto, wat tomaat en mozzarella.
Tussendoor: Een appeltje
Diner: Pangasiusfilet met rauwkost salade. Deze salade maak ik altijd aan met extra vierge olijfolie en een scheutje balsamico. Dit keer zat er alleen komkommer, paprika en tomaat in.
Tussendoor: Dit keer een half bakje kwark (250 gram)

fitcouple.nl-havermout-blauwe-bessen-1

fitcouple.nl-tosti-caprese

Woensdag
Ontbijt:
Ja, weer een beetje laat dus ik pak m’n roze shakebeker weer en vul die met het simpelste havermout: met kaneel en amandelmelk.
Tussendoor: Ik doe eens gek… Een bak kwark.
Lunch: Weer rijstwafels met pikante hummus maar dit keer met een gekookt eitje en tomaat
Tussendoor: Een appelfeestje! Appel met zelfgemaakte pindakaas (klik) en gemengde noten.
Diner: Lekker simpel weer: kipfilet met zoete aardappel frietjes, komkommer, paprika en wortel.
Tussendoor: Lekker een kop groene thee met een handje chocolade kruidnoten.

fitcouple.nl-appel-pindakaas

fitcouple.nl-kipfilet-rauwkost-zoete-aardappel

Donderdag
Ontbijt: Een eiwit brownie! Gemaakt van eiwitpoeder, amandelmelk, cacao en bakpoeder. Klik voor het recept.
Tussendoor: Eiwitten! Gister had ik een zware training dus m’n spieren moeten goed herstellen. Ik neem een eiwitshare met chocoladesmaak.
Lunch: 2 smeltboterhammen met pindakaas en banaan.
Tussendoor: Een kop thee
Diner: Kipfilet met spitskool. De spitskool heb ik aangemaakt met ketjap en een beetje pindakaas.
Tussendoor: Ik heb afgesproken met een vriendin en ik drink een droog wit wijntje

fitcouple.nl-gezonde-1-minuut-brownie

Vrijdag
Ontbijt:
Havermout met amandelmelk en kaneel.
Tussendoor: Een bak magere kwark van 500 gram
Lunch: Opnieuw 5 rijstwafels met pikante hummus en kipfilet. Saai he? Maar hummus is een beetje mijn verslaving.
Tussendoor: Een mandarijntje
Diner: Oh nee! All-you-can-eat sushi! Ik eet natuurlijk veel te veel en ik loop na de sushi ook nog even langs de ijsman en de chocoladefontein. Oeps! Wel houden we het netjes en drinken alleen Spa rood.

Zaterdag
Ontbijt:
Ik heb nog een hele rijstbaby in m’n buik dus ik ontbijt alleen met kwark.
Lunch: 2 smeltboterhammen met een halve avocado en een gebakken eitje.
Tussendoor: Pepernoten!
Diner: Gado gado salade met kipspiesjes
Tussendoor: Amandelen met chocolade, zó lekker!

fitcouple.nl-avocado-speltbrood-ei-1

Zondag
Ontbijt:
Een bak kwark met speculaas granola. Granol is havermout uit de oven met een notenmix en allerlei lekkere dingen. Klik voor het recept.
Lunch: Een oven-ei! Heel lekker, 2 eitjes in een bakje met een mozzarella, tomaat en oregano en dat in de oven.
Tussendoor: Een peertje
Diner: Ik ga uit eten want mijn broer is jarig! Het is een pasta en wijn restaurant dus ik neem een heerlijke pasta carbonara met witte wijn! Hoeveel weet ik niet meer haha..

Bij al het eten drink ik altijd alleen water en groene thee. Dit drink ik de hele dag door en drink ruim 2 liter per dag. Als ik iets anders heb gedronken is dat aangegeven.

fitcouple.nl-oven-ei

Heb je de smaak van eetdagboeken te pakken gekregen? Binnenkort komt het eetdagboek van Roy online op JaimyKitchen, maar kijk vooral nu kunnen jullie alvast het eetdagboekje van Jaimy lezen op FITCOUPLE.nl: Klik voor de link.

Geschreven door Romy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.