Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Curry soep met groente noedels

currysoep Veggie Noodles www.jaimyskitchen.nl

Zoete aardappel en courgette spelen een hoofdrol in dit recept, lekker veel groenten Ik noem dit recept een soep, maar het is een enorm gevulde soep. De curry pasta en rode peper maakt het lekker pittig, dus pas dit naar je eigen smaak aan.

Zoete aardappel noedels

Zoete aardappel is een groente, wist je dat? Dat maakt dit recept een groentebommetje. Alleen met deze maaltijd zit jij al aan je 250 gr groenten per dag. In plaats van noodles gebruiken we namelijk courgette- en zoete aardappel noedels! Heerlijke variant op de tarwe of hier noedels, die ook nog eens veel gezonder is.

Aziatische twist

De soep is lekker pittig door de rode curry en de kokosmelk. Vind jij de rode curry een beetje te pittig, gebruik dan net even een beetje minder. Je kunt dit makkelijk aanpassen op je eigen smaak. De edamame boontjes geven natuurlijk nog meer Aziatische invloed en geven ook een heerlijk kleurtje, vind je niet?


Recept: Curry soep met groente noedels

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

240 gr zoete aardappel
1 courgette
2 cm gember, geraspt
100 gr edamame boontjes
2 el rode curry pasta
400 ml kokosmelk
1 rode peper, in ringen
4 bosuien, in ringen
2 tenen knoflook, geraspt
2 eetlepels gehakte amandelen
150 gr cherry tomaat

Bereiding:

  1. Maak noodles van de courgette en zoete aardappel. Dit kun je door dunne plakjes te snijden of een spiralizer te gebruiken.
  2. Fruit de geraspte gember toe aan een pan met olie, fruit en en voeg de knoflook ook toe. Na 30 seconden mag de curry pasta erbij. Na 3 minuten kun je de kokosmelk toevoegen.
  3. Halveer de cherry tomaatjes en voeg toe aan de kokossoep. Voeg hier nu de zoeter aardappel aan toe en kook 4 minuten door. Zet het vuur dan uit.
  4. Neem een 3 diepe kommen en vul met wat courgette, bosuien en edamame boontjes. Verdeel hier de kokossoep overheen en garneer met amandelen en rode peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.