Kerstrecepten/ Ontbijt/ Zoet

Croissant krans met mascarpone en mango

zoete croissant krans met mango www.jaimyskitchen.nl

Deze krans gemaakt van croissant deeg en ziet er lekker feestelijk uit. De vulling van romige mascarpone en zoete mango en kiwi is heel erg lekker!

Een makkelijke croissant krans maken

Het is echt heel makkelijk om de krans te maken. Dit komt natuurlijk mede doordat ik gebruik maak van kant-en-klaar croissant deeg. Je kunt natuurlijk ook zelf croissant deeg maken, maar dit is echt een stuk tijdrovender. Maar, kan wel natuurlijk. Ik ga voor de makkelijke weg en gebruik kant-en-klare plakjes. Niks mis mee toch? Verder is het echt vrij makkelijk om de krans te maken. Heb ik je al overtuigd om deze krans te maken.

De vulling

Voor de vulling heb ik als basis lekker zachte mascarpone gekozen. Daar kun je allerlei soorten fruit aan toevoegen. Zo is ananas ook erg lekker met mango of kun je voor rood fruit kiezen. Ik koos voor gele kiwi’s en mango, maar kies het fruit naar jouw smaak. Ik heb zelf deze krans inmiddels ook gemaakt met een mix van rood fruit zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien en dat is ook een geweldige combinatie! Experimenteer dus lekker met de fruitsoorten in dit recept!

zoete croissant krans met mango www.jaimyskitchen.nl
Croissant krans met mascarpone en mango

Hoeveelheid: 12 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

2 blikjes croissant deeg
1 mango
2 kiwi gold
150 gr mascarpone
30 gr gesmolten boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de mango en snijd in blokjes. Schil ook de gele kiwi’s en snijd in stukjes.
  3. Scheur de driehoekjes van de croissants en leg deze in een rondje met de puntjes naar buiten.
  4. Besmeer de binnenste rand van de cirkel met mascarpone. Verdeel hier de blokjes mango en gele kiwi overheen. Vouw de puntjes naar de binnenkant en vouw dicht. Besmeer de krans met gesmolten boter.
  5. Bak de krans af in de oven in ongeveer 25 minuten tot de krans gaar en goudbruin is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.