Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Salades/ Vega & Vegan

Couscous salade met nectarine en feta

Salade couscous nectarine feta www.jaimyskitchen.nl

Deze salade met couscous, nectarine en feta is het perfecte zomerse recept. Een gezonde en frisse salade die toch vullend genoeg is voor een avondmaaltijd.

Zomerse salades in de zomer

Jeetje, heb jij ook geen zin om te koken met de warme temperaturen? Ik vind het echt pittig om na of zelfs tijdens een warme zomerdag nog in de keuken te staan. Ik moet echt vaak even zin maken en ervoor zorgen dat we niet iets gaan bestellen. Nou, deze salade is de moeite waard om even die 20 minuten in de keuken te staan! Het enige echte koken is het grillen van de nectarines en het bakken van de vega kip. Dat overleef je vast wel, toch? Als je dan even die kleine 20 minuten de tijd genomen hebt, dan heb je een heerlijke salade die iedereen lekker vindt. Deze salade is vegetarisch, omdat er vegetarische kip in het recept zit. Maar je kunt eventueel gegrilde kip toevoegen of een stukje witte vis zoals kabeljauw. Zo kun je dit gerecht uitbouwen naar je eigen smaak.

Salade couscous nectarine feta www.jaimyskitchen.nl
Couscous salade met nectarine en feta

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

70 gr sla
160 gr vegetarische kip
1 tl kaneel
2 nectarines
100 gr feta
100 gr couscous
150 gr cherrytomaat
5 gr munt
5 gr peterselie
peper
2 el olijfolie
olie om in te bakken
1 bouillonblokje

Bereiding:

  1. Snijd de nectarines in plakjes, verhit een beetje olie in een grillpan en grill de nectarine tot er grill strepen te zien zijn. Bak ook de vegetarische kip in een beetje olie en met de kaneel.
  2. Kook water, voeg de couscous in een pan en voeg kokend water toe tot net boven de couscous. Voeg ook een bouillonblokje en één eetlepel olijfolie er aantoe. Voeg de deksel op de pan, zodat de couscous goed kan garen. Laat vervolgens de couscous afkoelen.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie en munt fijn. Voeg de peterselie en munt bij de gare couscous. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de sla over de borden, vervolgens de couscous en de cherrytomaatjes. Verdeel als laatste de gegrilde nectarines, gebakken vegetarische kip en feta over de salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.