Soms zijn er van die dagen dat ik gewoon echt wat gezonds en lichts wil eten. Op die dagen laat ik graag de koolhydraten achterwege. Dan bedoel ik geen rijst, pasta of aardappelen. Courgetti kennen jullie vast wel; linten van courgette die dienen als spaghetti! Dit met een heerlijke rijke tomaten saus en ik weet zeker dat je de pasta niet mist!
Voor dit gerecht heb ik nog een speciaal ingrediënt: Crick’s Umami Pasta. Deze komt van Delí-Verte, het delicatesse zaakje van Mayke. Deze pasta is gemaakt eigen geteelde tomaten, shiitake, kruiden, Parmezaanse kaas, balsamico en knoflook. Umami smaak wordt omschreven als hartige smaak. Het voegt dus echt wel wat toe aan je saus!
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
– 2 courgettes
– 1 blikje tonijn
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 el umami pasta
– 300 gr gepelde tomaat
– 100 gr zwarte olijven
– 1 rode paprika
– 1 tl oregano
– peper & zout naar smaak
– olie om in te bakken
Hoe maak je het?
- Als je een spiralizer hebt is het een fluitje van een cent, dan kun je de courgette makkelijk in sliertje snijden. Heb je die niet, dan mag je ze zelf snijden – like me! Eerst plakjes, dan reepjes!
- Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit het uitje in de olie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze even mee.
- Dan mogen de tomatenblokjes erbij en de umami pasta. Laat dit 5 minuten pruttelen.
- Dan mag de oregano, tonijn en zwarte olijven (in ringetjes) erbij. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Roerbak de courgette 2 minuten zodat ze nét niet meer gaar zijn, dat vind ik zelf altijd wat lekkerder. Serveer met de saus en je maaltijd is klaar!
5 Comments
Vivian | stayaliveandcooking
18 juli 2016 at 09:29Die Umami pasta klinkt goed! En ik ben het helemaal met je eens, soms heb je gewoon geen zin in zo’n mega vullende pasta… Dan is dit een goed alternatief.
Kleine Prinses
19 juli 2016 at 14:30ziet er lekker uit!
Marleen@Burgertrutjes
19 juli 2016 at 19:03Oh yumm! En nog gezond ook!
Demi | DE KOOKFABRIEK
24 juli 2016 at 09:10Klinkt super lekker! En ik ben echt dol op courgetti
admin
24 juli 2016 at 10:05Ja, ik ook!