Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Soep/ Vis

Recept: Bloemkoolsoep met gebakken zalm

Bloemkoolsoep met zalm www.jaimyskitchen.nl

Soep is erg lekker wanneer het buiten koud is of regenachtig. Best een spannende soep deze keer, namelijk romige bloemkoolsoep met zalm. De toevoeging van zalm maakt deze soep geschikt als maaltijdsoep. Heerlijke gezonde soep met een pittige kick van de ras el hanout.

Lekkere soep recepten

Soepen waren eerder gewoon niet mijn sterkste punt moet ik toegeven. Vaak ben ik erg stijfkoppig in het gebruik van bouillonblokjes, dus heeft de soep niet voldoende smaak. De laatste tijd geniet ik erg van soep, dus ik vond het dan ook hoog tijd dat ik weer eens een lekkere soep onder de knie zou krijgen. Dat is zeker weten gelukt met dit recept. Het fijne is dat deze binnen een handomdraai gemaakt is. Ook is deze soep erg romig, zonder de toevoeging van room, de bloemkool zelf zorgt voor een dikke, zachte en romige smaak.

Bloemkoolsoep met zalm www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bloemkoolsoep met gebakken zalm

Hoeveelheid: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minten

Ingrediënten:

1 bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl ras el hanout
10 gr bieslook
1 liter water
2 bouillonblokjes
250 gr zalmfilet
4 el olie
peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit deze aan in een soeppan met olie. Voeg hier snel de ras el hanout bij, zodat deze mee kan bakken. Zo komen er meer smakelijk vrij.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool, was deze en voeg deze bij de uien. Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit nu koken tot de bloemkool gaar is.
  3. In de tussentijd bak je de zalm filets in een pannetje in wat olijfolie. Wanneer deze gaar is, pluk je de filets uit elkaar.
  4. Is de bloemkool gaar? Pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Als de soep te dik is, kun je water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout indien nodig. Voeg de zalm aan de soep toe en knip de bieslook boven de soep.
  5. Garneer als laatste eventueel met wat amandelschaafsel.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    stephanie
    27 december 2018 at 20:09

    Prachtige foto’s ! en super lekkere soep! Die ras el hanout voeg ik volgende keer zelf eens toe!

    • Reply
      Jaimy
      30 december 2018 at 14:11

      Lief berichtje stephanie!

  • Reply
    12 x de lekkerste soep recepten | Jaimy's Kitchen
    29 januari 2019 at 08:01

    […] 1. Bloemkool soep met gebakken zalm […]

  • Leave a Reply