Diner/ Hapjes & Dips/ Kids/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Bloemkool koekjes met aardappel

Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn. Voeg in een kom, breek het ei erin, oregano, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Meng ook de bloem er doorheen. Hak de peterselie fijn en voeg de helft door het beslag. Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 bloemkoolkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant. Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de warme bloemkool koekjes met de yoghurt saus

Deze bloemkool koekjes zijn heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van de avondmaaltijd. Een leuke manier om extra groenten te eten, zeker voor kinderen!

Extra veel groenten eten!

Deze bloemkool koekjes zijn een lekkere manier in extra groenten te eten. Daarom is het een perfect kids recept. Ik weet zeker dat de kinderen deze bloemkool koekjes lekker vinden en niet eens in de gaten hebben dat er stiekem best veel groenten in zitten. Ons zoontje heeft deze met 14 maanden oud in ieder geval goedgekeurd! Maak een lekkere batch van de bloemkool koekjes voor in het weekend.

Top voor een snel recept

Wist je al dat je kant-en-klare bloemkoolrijst kunt kopen? In de supermarkt kun je deze bij de gesneden groenten vinden, maar ook in de diepvries. Zo heb je dit recept extra snel gemaakt. Wil je eens variëren? Dan kun je ook voor broccoli kiezen, ook dit is als broccoli rijst verkrijgbaar!

Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn. Voeg in een kom, breek het ei erin, oregano, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Meng ook de bloem er doorheen. Hak de peterselie fijn en voeg de helft door het beslag. Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 bloemkoolkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant. Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de warme bloemkool koekjes met de yoghurt saus www.jaimyskitchen.nl
Bloemkool koekjes met aardappel

Hoeveelheid: 6-8 stuks (afhankelijke van de grootte)
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

300 gr bloemkool
200 gr aardappel
4 gr peterselie
½ tl oregano
125 gr bloem
1 ei
½ tl knoflookpoeder
Peper en zout
boter om in te bakken

Sausje:
150 ml yoghurt
½ citroen
4 gr peterselie
Peper en zout

Benodigdheden:
Keukenmachine

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn.
  2. Voeg in een kom, breek het ei erin, oregano, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Meng ook de bloem er doorheen.
  3. Hak de peterselie fijn en voeg de helft door het beslag.
  4. Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 bloemkoolkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant.
  5. Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de warme bloemkool koekjes met de yoghurt saus.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.