Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg kerstbomen met pesto

Bladerdeeg kerstbomen met pesto

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 el pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • dille of basilicum
  • 1 geklutst ei

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • 5 houten prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Voor feestelijke hapjes is altijd plek toch? Deze hartige pesto & Parmezaanse kaas bladerdeeg kerstbomen zijn een feestelijke toevoeging tijdens Kerstmis.

Leuke hapjes voor kinderen en volwassenen

Het leukst zijn deze hapjes misschien wel voor kinderen. De kerstboom vorm is natuurlijk erg feestelijk, waardoor ik zeker weet dat volwassenen ook onwijs blij worden van deze bladerdeeg hapjes. Het maken van deze hapjes is niet moeilijk, het vergt alleen even wat concentratie bij het vormen van de boompjes. Maar dan heb je ook wel een perfect hapje tijdens Kerst.

Pesto, Parmezaanse kaas en kruiden

Maak een keuze uit groene of rode pesto, beide zijn erg lekker natuurlijk. In dit recept koos ik voor rode pesto. Parmezaanse kaas is natuurlijk altijd goed, dus strooi ook een beetje van de kaas over de reepjes die je gaat snijden. Daarna voegde ik ook wat kruiden toe. In mijn geval was dit dille, omdat ik dit nog van een ander recept over had. Eigenlijk maakt het niet uit welke kruiden. Basilicum is ook erg lekker, peterselie of koriander kan eventueel ook. Heb je geen verse kruiden in huis? Dan kun je ook wat gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de houten prikker in water.

Stap 2

Leg de plakjes bladerdeeg en leg deze op het bakpapier. Neem de 4 plakjes en plak twee bij twee de plakjes boven elkaar aan elkaar vast.

Stap 3

Snijd de plakjes in ongeveer 5-6 repen, in de lengte, dus in beide plakjes. Herhaal dit ook bij de andere grote plak.

Stap 4

Smeer pesto over het bladerdeeg. Strooi de Parmezaanse kaas er oven heen en de verse kruiden.

Stap 5

Neem nu een reepje bladerdeeg en zigzag de reepjes van breed tot smal oven op elkaar. Hierbij moet je soms een nieuw reepje nemen om verder te gaan. Zo kun je ongeveer 5 kerstboompjes maken. Prik vervolgens in elk stapeltje -oftewel kerstboom- een prikker. Smeer een beetje van het geklutste ei over de boompjes.

Stap 6

Bak de kerstboompjes nu af in ongeveer 15-20 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vegetarisch hapjes & snacks kerst oud & nieuw oven pesto bladerdeeg parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴