Cake & Muffins/ Zoet

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten www.jaimyskitchen.nl

Dit is mijn ultieme recept voor een heerlijk bananenbrood. In dit recept horen walnoten voor een lekkere crunch. Ready for het perfecte bananenbrood?

Na vele testen… Het perfecte bananenbrood!

Yes, ik heb heel wat bananenbroden getest en dit is het resultaat ervan. Dit is echt het lekkerste recept. Waarom? Omdat deze heerlijk cake achtig is. Daar waar vele bananenbroden nogal compact kunnen zijn, is deze lekker luchtig. En eerlijk, nog een reden dat dit bananenbrood zo lekker is, is omdat ik suiker in het recept toevoeg. Dat is uiteraard niet gezond, maar moet dat met een bananenbrood? Ik vind van niet! Hoe dan ook is het een lekker tussendoortje en dat hoeft echt niet altijd gezond te zijn. Dus, geniet er van!

Bananenbrood met walnoten www.jaimyskitchen.nl
Bananenbrood met walnoten

Hoeveelheid: 12 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten + 65 minuten oventijd

Ingrediënten:

200 gr spelt bloem
3 tl bakpoeder
120 gr suiker
2 eieren
4 bananen
1 tl vanille extract
120 gr boter
60 gr walnoten
een snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Voeg de droge ingrediënten in een kom: spelt bloem, bakpoeder, suiker en een flinke snuf zout.
  3. Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje. Prak drie bananen helemaal fijn met een vork tot je een moes hebt. Voeg hierbij vanille extract en de gesmolten boter. Voeg als laatste de eieren toe.
  4. Meng nu de natte en droge ingrediënten samen. Bij voorkeur met een mixer, maar met een garde kan ook. Hak de walnoten en voeg voorzichtig de gehakte walnoten toe aan het beslag.
  5. Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed vervolgens met bakpapier. Voeg het beslag in de bakvorm. Halveer de laatste banaan en voeg deze aan de bovenkant van het beslag toe.
  6. Bak het bananenbrood af in ongeveer 65 minuten. Dek de laatste 20 minuten het bananenbrood af met aluminiumfolie, zodat het bananenbrood niet te donker wordt. Houd goed in de gaten, elke oven is anders!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.