Cake & Muffins/ Zoet

Bananenbrood met rode bessen

Bananenbrood met rode bessen www.jaimyskitchen.nl

Dit is mijn ultieme recept voor een heerlijk bananenbrood. Een lekkere twist op het klassieke recept, door de rode bessen in de cake. De topping met roomkaas frosting en rode bessen maakt het helemaal af!

Bananenbrood met een twist

Bananenbrood is altijd goed toch? Ik ben er in ieder geval gek op! De laatste tijd heb ik weer wat vaker een bananenbrood gemaakt, omdat ik het fijn vind om iets in huis te hebben als we bezoek krijgen. Soms gepland bezoek, soms ongepland bezoek. Daarnaast kun je altijd plakjes snijden van het bananenbrood en in de vriezer bewaren. Let op, zonder toppings! Dit bananenbrood is extra lekker, doordat er rode bessen door het beslag gaan én op de roomkaas topping. Echt een blijvertje hier in huis! De rode bessen zijn van Berrybrothers, mij favoriete rode bessen, omdat ze hier uit de regio komen. Koop jij rode bessen bij Albert Heijn? Dan heb jij de Berrybrothers rode bes te pakken!

Bananenbrood met rode bessen www.jaimyskitchen.nl
Bananenbrood met rood fruit

Hoeveelheid: 12 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten + 65 minuten oventijd

Ingrediënten:

200 gr spelt bloem
3 tl bakpoeder
120 gr suiker
3 bananen (ongeveer 300 gr)
2 eieren
1 tl vanille extract
120 gr boter
een flinke snuf zout
75 gr rode bessen

Frosting:
200 gr roomkaas
75 gr roomboter
50 gr poedersuiker

Benodigdheden:
Mixer of garde
Bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Voeg de droge ingrediënten in een kom: spelt bloem, bakpoeder, suiker en een flinke snuf zout.
  3. Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje. Prak de bananen helemaal fijn met een vork tot je een moes hebt. Voeg hierbij vanille extract en de gesmolten boter. Voeg als laatste de eieren toe.
  4. Meng nu de natte en droge ingrediënten samen. Bij voorkeur met een mixer, maar met een garde kan ook. Meng als laatste heel voorzichtig 75 gr rode bessen toe aan het beslag.
  5. Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed vervolgens met bakpapier. Voeg het beslag in de bakvorm. Bak het bananenbrood af in ongeveer 65 minuten. Dek de laatste 20 minuten het bananenbrood af met aluminiumfolie, zodat het bananenbrood niet te donker wordt. Houd goed in de gaten, elke oven is anders!
  6. Maak in de tussentijd de frosting door roomkaas, roomboter en poedersuiker op te kloppen.
  7. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen. Verdeel de frosting over het bananenbrood en maak af met de overige rode bessen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.