Aziatisch/ Hoofdgerechten

Recept: Aubergine en Kikkererwten Stoofpotje

Voor dit recept ben ik geïnspireerd door mijn groot Indiaas kookboek. Het kookboek heb ik gekregen van mijn Indiaas vriendinnetje. Ik heb haar leren kennen tijdens mijn stage in 2011 in India, Bangalore om precies te zijn. Ze weet dat ik dol ben op koken, dus vorig jaar met Kerstmis had ik ineens een Indiaas kookboek op de deurmat liggen. Afgelopen week was ik erin aan het bladeren en zo ben ik tot dit recept gekomen. Het is een combinatie van ingrediënten die me in het boek aanspraken. Hier mijn recept voor een aubergine en kikkererwten stoofpotje.

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen:

– 3 blikjes gepelde tomaten
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 3 aubergines
– 3 teentjes knoflook
– 3 uien
– snufje peper en zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 takje verse koriander ter garnering
– plantaardige olie
– chili poeder naar smaak (niet op de foto)

IMG_5017[1]

Hoe maak je het?

  1. Snij de aubergines in blokjes en plaats ze in een vergiet.
  2. Strooi zout over de aubergines en laat ze 30 minuten in de vergiet staan. Dit zorgt ervoor dat vocht en bitterheid uit de aubergines getrokken wordt. Na 30 minuten mag je de aubergines afspoelen met water.
  3. Snipper ondertussen 2 uitjes en hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm een wok of hapjes pan en bak de uitjes zacht, daarna voeg je de knoflook met alle kruiden toe en laat je dit ongeveer 7 minuten zachtjes bakken.
  5. Voeg de blokjes aubergine toe aan de uien.
  6. Wanneer de aubergine zacht begint te worden, voeg je de gepelde tomaten en de kikkererwten toe.
  7. Dit geheel laatje 30 minuten zachtjes pruttelen.
  8. In de tussentijd maak je de garnering. Snij de laatste ui in halve ringetjes en bak deze knappering in een flinke scheut plantaardige olie, ik gebruik zonnebloemolie.
  9. Proef het stoofpopje en voeg peper, zout en chilipoeder naar smaak toe om het gerecht af te maken.
  10. Serveer het stoofpotje met de gefrituurde uitjes en geurige rijst (klik voor de link). Smakelijk eten!


IMG_5044[1]


IMG_4875-001

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.