Diner/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vis

Aardappel salade met tonijn en boontjes

Krieltjes salade met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Dit is een heerlijke aardappelsalade gemaakt van krieltjes, tonijn saus en sperziebonen. Perfect als bijgerecht of als maaltijdsalade!

Aardappelsalade

Een aardappelsalade is altijd een goed idee toch? Mijn favoriete soort aardappel om een lekkere salade van te maken moeten toch wel echt krieltjes zijn. Lekker met de schil er nog aan, want dat is extra gezond. Daarnaast is aardappel salade heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een BBQ, maar is deze salade ook erg geschikt als maaltijdsalade.

Tonijn saus

De tonijn saus is gemaakt met crème fraîche, kappetjes, bieslook en er zit ook een gesnipperd rood uitje doorheen. Heerlijk veel lekkere smaken, die deze aardappelsalade een succes maken. Dit zou geen Jaimy’s Kitchen recept zijn als er niet lekker veel groenten in zouden zitten. Dit is toch wel een must voor mij hoor! Dus in deze aardappelsalade zitten sperziebonen, cherrytomaatjes en veldsla.

Krieltjes salade met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Aardappel salade met tonijn en boontjes

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

450 gr krieltjes
1 blikje tonijn
250 gr sperzieboontjes
150 gr cherrytomaatjes
40 gr veldsla
100 gr crème fraîche
25 gr kappertjes
10 gr bieslook
1 kleine rode ui
1 citroen
peper en zout

Bereiding:

  1. Was de sperzieboontjes en verwijder de uiteinden en eventuele draden. Halveer de boontjes.
  2. Was de krieltjes grondig en kook deze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten de sperzieboontjes toe. Spoel vervolgens af met koud water, zodat de sperziebonen en krieltjes afkoelen. Halveer vervolgens de krieltjes.
  3. Lek de tonijn goed uit. Voeg samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Pers de citroen uit en meng erdoorheen.
  4. Snipper het rode uitje en hak de bieslook fijn. Snijd ook de kappertjes grof. Voeg dit allemaal toe aan het tonijn mengsel. Voeg de aardappeltjes en sperziebonen er aan toe en meng goed.
  5. Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de veldsla in een kom, vervolgens de aardappeltjes met tonijn mengsel en als laatste de cherrytomaatjes er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.