Diner/ Food inspiratie/ Hoofdgerechten

5 x poké bowl recepten

5 x poke bowl recepten www.jaimyskitchen.nl

In deze blog de lekkerste poké bowl recepten zowel met vis, kip als een vegetarische variant, dus er is zeker voor iedereen wat wils!

Is het een poké bowl of sushi bowl?

De echte naam voor dit gerecht is toch wel poké bowl, afkomstig uit Hawaii en traditioneel gezien met rauwe vis. Meestal is dit zalm of tonijn. Waarom het dan toch ook vaan sushi bowl genoemd wordt, is omdat het natuurlijk lijkt op sushi. Echter traditionele sushi is vaak sushi rijst met rauwe vis en soms een extra ingrediënt. Een poké bowl heeft als basis sushi rijst en daarbij lekker veel en vooral kleurrijke ingrediënten van groenten. Ook fruit kan erg goed in de poké bowl met als absolute favoriet de mango!

Poké bowl met garnalen

Poke bowl met garnalen www.jaimyskitchen.nl
Of het nu een poké bowl of sushi bowl is, dat maakt eigenlijk niets uit, want deze bowl met sushi rijst, garnalen en veel groenten is heerlijk. De zelfgemaakte dressing maakt het af!

Poké bowl met gemarineerde zalm

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl
Trend of niet, een poké bowl is onwijs lekker. Of is het een sushi bowl, want er zit ook nori in? Ach, het recept van deze bowl met gemarineerde zalm is onwijs lekker.

Poké bowl met teriyaki kip

Poke bowl met teriyaki kip
Deze poké bowl is net even iets anders. In dit recept geen vis, maar kip in teriyaki saus. Samen met peultjes, wortel en lente-ui een heerlijke combinatie met sushi rijst.

Vegetarische sushi bowl met tempeh

Recept sushi bowl met tempeh www.jaimyskitchen.nl
Een sushi bowl blijft nog steeds een heerlijk recept toch? En dit kun je ook makkelijk zelf maken. Ik koos in dit recept voor een vegetarische variant met gemarineerde tempeh, avocado en edamame.

Sushi bowl met pittige tonijn salade

Recept sushi bowl met pittige tonijn www.jaimyskitchen.nl
Sushi bowl zijn niet meer weg te denken bij ons. Maar, natuurlijk is afwisseling belangrijk, daarom maakte ik deze sushi bowl met een pittige tonijn salade.

Heb jij nog een lekker poké bowl recept? Deel het met mij en wie weet maak ik hier ook nog eens een lekker recept van voor op de website!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.