Food Diary

Eetdagboekje: Gaby – Bikini Fitness Wedstrijd #4

Weer een maand voorbij en dat betekent weer een nieuwe blog van mij!

Dit zal een ander stukje worden dan dat jullie gewend zijn. De reden, ik heb een grote keuze gemaakt, de keuze om te stoppen met mijn wedstrijd voorbereiding. Vandaag vertel  ik waarom ik deze keuze gemaakt heb en hoe het nu met mij gaat.

Zoals je in de voorgaande blogjes wel eens kon lezen heb ik veel twijfels over dit traject gehad. Vaak had ik de vraag “Wil ik dit wel? Is dit wel iets voor mij?”. Elke keer besloot ik door te gaan, mijzelf te herpakken en een schop onder m’n kont te geven. Ik wilde niet opgeven, niet wéér met iets stoppen, want ik ben afgelopen februari ook met een HBO studie gestopt. Toch werd ik steeds ongelukkiger, ik kreeg steeds meer moeite met het dieet, de focus was weg en de motivatie? Die was er helemaal niet meer.

Op Instagram deed ik alsof er niets aan de hand was, want als ik zou stoppen zou ik falen, dat is wat ik mijzelf wijs maakte. Ik plaatste motiverende quotes en foto’s van mijn trainingen. Grotendeels ook om mijzelf maar gemotiveerd te houden. Het hielp, eventjes, maar daarna kwam het ongelukkige gevoel weer terug en de drang om te stoppen werd steeds groter.

2

Midden juni had ik weer een meting met mijn coach. Door alle twijfels had ik mij niet goed aan mijn dieet gehouden en dat was goed te zien in de meting. Er was ongeveer 2% vet bij in plaats van eraf. Om deze reden ben ik onder begeleiding van mijn coach gestart met ‘Het groente protocol’.

Globaal gezegd bestaat dit uit 10 dagen voornamelijk rauwe groente eten. Je lichaam gaat hierdoor flink detoxen én het vetverlies krijgt een dikke boost. Precies wat ik nodig had.

3-1

De eerste paar dagen waren flink afzien. Ik heb me ziek, zwak en misselijk gevoeld en het was echt geen pretje. Ook de trainingen tijdens deze dagen waren erg zwaar om de spieren compleet leeg te trekken. Ik deed twee keer per dag een circuit training die ik een paar keer moest herhalen. Na een paar dagen ging het beter met me. Ik was gewend aan de manier van eten en trainen en mijn lichaam had de ergste detox gehad.

Ik kon het verschil al goed zien in mijn lichaam, ik werd steeds dunner en ‘droger’. Maar met dat ik dunner werd vond ik mijn lichaam minder mooi worden. Ik heb brede heupen en doordat het vet van m’n heupen af ging kon ik de botten heel goed zien. Nee, op deze manier vond ik mijn lichaam niet mooi. Ik wist dat nog 15 weken lang mijn vetpercentage zou dalen, maar als ik mijn lichaam nu al ‘te dun’ vind, hoe zal ik mijzelf dan zien over 15 weken?

4

Dit was één van de gedachten die door mijn hoofd speelden tijdens één van mijn dipjes. Ik stuurde mijn coach een berichtje over dat ik even in de put zat en het allemaal niet meer zag zitten. Ik vertelde weer over mijn twijfels en dat ik alle spontane, impulsieve dingen zo miste. De reactie die ik toen kreeg van haar is eigenlijk het zetje geweest om de keuze te maken.

Ze zei “Als je hier al een dipje van krijgt, wacht maar tot we écht aan het werk gaan.” Want hoe dichterbij de wedstrijd, hoe zwaarder het natuurlijk wordt.

Ik dacht bij mijzelf, “Wil ik me nog 15 weken lang zo ongelukkig voelen? Is het me dat waard?” En het antwoord was nee.

5

De beslissing was heel erg moeilijk, ik heb altijd last gehad van faalangst en dat kwam weer erg naar boven. Ik had gefaald vertelde ik mijzelf. Wéér iets wat ik niet kan. Nu weet ik dat ik écht niet gefaald heb. Ik heb keihard gewerkt de afgelopen maanden en ik ben er achter gekomen dat dit niet iets voor mij is.

Ik heb gekozen voor mijn eigen geluk en dat is iets wat ik heel erg belangrijk vind en iedereen wil meegeven. Kies voor jezelf in het leven, kies waar jíj gelukkig van wordt en niet voor wat anderen van je verwachten.

Er zal nog steeds elke maand een stukje van mijn online komen over mijn voeding, trainingen en lifestyle.

Liefs,
Gaby

We zullen de naam ‘Bikini Fitness Wedstijd/ veranderen in ‘Fit met Gaby’.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply