Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan/ Vis

3 x Zoete Aardappel Toast

Zoete Aardappel Toast is een echte trend tegenwoordig. Een soort van gezondere variant van een boterham, zo wordt het gezien. Ik vind het vooral lekker en een leuke afwisseling op mijn boterham of cracker. Toast van zoete aardappel dus met drie van mijn favoriete toppings.

Laat ik beginnen met het vertellen hoe je de toast maakt. De eerste keer dat ik dit gerechtje maakte, nam ik namelijk véél te dikke plakken zoete aardappel, waardoor de plakken niet snel genoeg gaar werden. Belangrijk is dus dat je de plakken niet te dik maakt, ongeveer een halve centimeter, dan worden ze zeker weten perfect!

Zoete Aardappel Toast

Dan, je kunt ze op verschillende manieren maken. Op internet zie ik dat ze vaak gemaakt worden in een broodrooster, niet mijn favoriet. Bij mij blijven ze vaak te rauw van binnen en daar houd ik niet zo van. Tweede optie is om de plakken tussen het grill ijzer te leggen. Goede optie lijkt me, dan gaar  je wel van beide kanten vrij intens. Zo’n apparaat heb ik niet, dus ik gebruik de grillpan en draai ze halverwege om. Perfect!

Zoete aardappel Toast: Banaan, pindakaas en kaneel.

Zoete Aardappel Toast Pindakaas en Banaan

Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel toast
– pindakaas
– 0,5 banaan in plakjes
– kaneel

Heerlijke combinatie is dit! Klinkt gek he? Zoete aardappel met pindakaas. Toch passen de smaken enorm toe bij elkaar, beiden zoet, echt heerlijk!

Zoete aardappel Toast: Tonijnsalade met komkommer.

Zoete Aardappel Toast Tonijnsalade

Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel toast
– tonijnsalade
– 3 tot 5 plakjes komkommer
– verse zwarte peper

Tonijnsalade kun je natuurlijk makkelijk zelf maken. Mijn favo recept is: 1 blikje tonijn, 1 tl mayonaise, 1 el yoghurt, 1 tl ketchup, peper en zout. Om het af te maken wat kappertjes en lente ui!

Zoete aardappel Toast: Hüttenkäse, zongedroogde tomaat, peper en zeezout.

Zoete Aardappel Toast Hüttenkäse

Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel toast
– Hüttenkäse
– 1 zongedroogde tomaat
– verse zwarte peper en zeezout

Onwijs simpel dit receptje maar er lekker. De zongedroogde tomaat zorgt voor een heerlijke kick!

Dit waren mijn favorieten! Heb jij al eens zoete aardappel toast geprobeerd? Welke topping is jouw favoriet?

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Haitske
  15 december 2018 at 22:29

  Yes! Dit wordt mijn Kerst voorgerecht denk ik!

  • Reply
   Jaimy
   15 december 2018 at 23:03

   Goede keus!
   Laat het smaken 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.