Diner/ Flora/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

1 x koken, 2 x eten: Griekse maaltijdsalade en Griekse pitabroodjes

1 keer boodschappen doen, 1 x koken en daar dan toch 2 verschillende maaltijden mee maken? Dat kan met deze Griekse maaltijd salade en Griekse pitabroodjes!

1 x koken, 2 x eten

Dat lees je goed! Je kookt één keer en daar kun je twee verschillende gerechten mee maken, met slechts een kleine aanpassing. Perfect voor drukke momenten, soms doordeweeks en voor anderen juist in het weekend. Het is fijn om dan snel toch een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zeker nu wij een baby hebben is dit al een paar keer goed van pas gekomen in ons leven. Want eerlijk gezegd lukt het niet altijd om dan nog een goede maaltijd in elkaar te zetten. Soms komt er een voeding tussendoor, een baby met krampjes of hebben we gewoon geen zin om te koken. Dan is dit een lifesaver!

De eerste dag maak je de Griekse pitabroodjes, waarbij de salade en gemarineerde Pulled Oats in de pitabroodjes gaan. De volgende dag is de salade de basis van de Griekse maaltijdsalade. De salade wordt verder aangemaakt met de gemarineerde Pulled Oats, extra sla en kikkererwten. In beide recepten kun je de Pulled Oats zowel warm als koud eten; super makkelijk dus en beide erg lekker.

Pulled Oats met Griekse marinade

Voor deze recepten gebruik ik Pulled Oats Naturel. Een ideale toevoeging wat mij betreft; 100% plantaardig, eiwitrijk én gemakkelijk te kruiden naar eigen wens. Zo neemt Pulled Oats de smaak over van de marinade die je gebruikt. Voor dit recept heb ik een Griekse marinade gekozen. Deze maak je door de volgende ingrediënten te mengen:

Griekse marinade

  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt of geraspt
  • ½ tl tijm
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl oregano
  • ½ tl peterselie
  • ½ tl dille
  • ½ tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • zout en peper

Pulled Oats Grieks www.jaimyskitchen.nl
De basis van beide recepten: Griekse salade

Hoeveelheid: 2 personen (2 maaltijden)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

350 gr Pulled Oats + bovenstaande marinade
200 gr feta
350 gr cherrytomaten
1 komkommer
1 rode ui
80 gr kalamata olijven
3 el olijfolie
1 el azijn
peper en zout

Tzatziki saus:
4 el ongezoete soja yoghurt
1 el gehakte munt
2 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de Griekse marinade voor Pulled Oats Naturel, zoals bovenstaand beschreven. Marineer de helft van Pulled Oats Naturel met de helft van de marinade voor 30 minuten. Bewaar de andere helft van de marinade in de koelkast voor morgen.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in halve ringen. Kruimel de feta kaas over de tomaat, komkommer en rode ui. Voeg hierbij de kalamata olijven.
  3. Maak de salade aan met de olijfolie, azijn en peper en zout.
  4. Maak de tzatziki saus door de ingrediënten te mengen.

Griekse pitabroodjes

Recept-Griekse pitabroodjes met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Deze pitabroodjes zijn gevuld met de lekkere salade van feta, tomaat en komkommer. De Grieks gemarineerde Pulled Oats maken de pitabroodjes helemaal af.

Bereidingstijd: 10 minuten

Extra ingrediënten:

6 pitabroodjes
6 blaadjes sla (romaine)

Bereiding:

  1. Bak de pitabroodjes af.
  2. Bak Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan.
  3. Gebruik de helft van de Griekse salade om de pitabroodjes mee te vullen.
  4. Serveer met de helft van de tzatziki saus.

Tip: Grote eters? Serveer de pitabroodjes dan met wat frietjes.

Griekse maaltijd salade

Recept Griekse salade met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
De Griekse salade wordt omgetoverd tot een vullende maaltijdsalade door hier krokante kikkererwten en extra gemengde sla aan toe te voegen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra ingrediënten:

200 gr kikkererwten
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
70 gr gemengde sla
3 el water

Bereiding:

  1. Verwarm de oven of Airfryer op 200 graden. Spoel de kikkererwten schoon en dep droog. Voeg hierbij olijfolie en paprikapoeder en bak de kikkererwten krokant in ongeveer 15 minuten.
  2. Verdun de tzatziki saus met water, dit is de dressing.
  3. Marineer Pulled Oats Naturel met de overige helft van de marinade voor 30 minuten. Bak de Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan. Serveer warm of koud.
  4. Serveer de Griekse salade op de sla, samen met de krokante kikkererwten en de tzatziki dressing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.