Ontbijt/ Zoet

Zwarte rijst pudding met kokos

Zwarte rijst pudding www.jaimyskitchen.nl

Rijstpudding van zwarte rijst is onwijs lekker, zeker in combinatie met kokos heb je een heerlijke tropische verassing. Voor mij is dit een heerlijk ontbijt maar in Bali wordt het ook als dessert gegeten. Gezond is het in ieder geval!

Inspiratie uit Bali

Vorig jaar tijden mijn reis naar Bali heb ik de zwarte rijst pudding maar één keer geproefd en eigenlijk was dat een beetje een saaie versie. Albert Heijn heeft een nieuwe challenge namelijk 5xzoetzondersuiker, waarbij we zoete gerechtjes maken zonder geraffineerde suiker. Dat leek mij een goede mogelijkheid om een heerlijke zwarte rijst pudding te maken met een typisch tintje! Eerder maakte ik al de black rice pudding van Jamie Oliver, nu mijn versie met kokosmelk en kokosbloesem suiker. Oh, en deze zomer poging nummer 2 op Bali!


Recept: Zwarte rijst pudding met kokos

Hoeveelheid: 4-6 porties
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
200 gr ongekookte zwarte rijst
250 ml kokosmelk
1 tl vanille extract
2-3 tl kokosbloesemsuiker
1 rijpe banaan
Water
Toppings:
Nectarine
Granaatappel pitjes
Kokosflakes

Bereiding:

  1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking. Let op, dit duurt 35-50 minuten. Laat ze goed zacht koken. Spoel af met koud water.
  2. Voeg 2/3 van de rijst in een blender met de kokosmelk, banaan, kokosbloesem suiker en vanille. Blend dit tot een glad mengsel.
  3. Bereid de toppings naar keuze.
  4. Maak het kommetje op door eerst de zwarte rijst pudding in een kom te voegen dan een beetje zwarte rijst en de toppings.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply