Aziatisch/ Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Zelfgemaakte sambal

Zelfgemaakte sambal www.jaimyskitchen.nl

Zelf sambal maken is helemaal niet moeilijk en onwijs lekker. De tomaten in dit recept zorgen voor een beetje een zoete smaak. De pittigheid kun je dus erg goed aanpassen naar je eigen smaak. Handig is dat toch?

Sambal met tomaat en rode pepers

Dit gerecht heb ik maar liefst twee keer tijdens een Balinese kookcursus gemaakt. Deze twee recepten heb ik gecombineerd om naar mijn eigen smaak de lekkerste sambal te maken. Wij houden van lekker pittige sambal, maar de smaak kun je dus goed aanpassen door de toevoeging van meer of minder tomaat. Ook verschillen rode pepers erg in pittigheid, dus proeven tussendoor is een goed idee.

Als de sambal toch een beetje te pittig uitgevallen is, kun je een beetje suiker toevoegen.

Bewaren

De sambal kun je ongeveer 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Krijg je dit niet op, dan kun je de sambal ook in porties invriezen. Handig toch?

Zelfgemaakte sambal www.jaimyskitchen.nl

Zelfgemaakte sambal

Print Recipe
Serves: 1 potje Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 3 rode chili
  • 2 groene chili pepers (optioneel)
  • 8 sjalotten
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 el limoensap
  • zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructions

1

Snijd de sjalotten en knoflook in plakjes en fruit dit op laag vuur aan in een eetlepel olie voor ongeveer 5 minuten

2

Hak de rode peper en voeg dit aan de sjalotten en knoflook toe.

3

Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit aan het mengsel toe. Bak nu op laag vuur tot de tomaten zacht zijn.

4

Voeg de sambal toe in een keukenmachine en meng tot een sambal. Voeg nu het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout. Koel de sambal voordat je deze serveert.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply