Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zalm met broccoli, sperziebonen en geitenkaas

Zalm met broccoli, sperziebonen en geitenkaas

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 zalmmoten bereid naar keuze
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr tuinbonen
  • 200 gr broccoli
  • 100 gr geitenkaas bolletjes
  • 1 rode peper, in ringen
  • 2 el -3 sesamolie
  • 1 el sesamzaad

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een salade van groene groenten is een heerlijke manier om extra veel groenten te eten, lekker gezond! Zalm zorgt voor goede vetten, dus een gezonde en lekkere avondmaaltijd is dit zeker. Deze zalm is sous-vide gepocheerd, maar kan ook in de pan of oven bereid worden. De geitenkaas is onmisbaar in dit recept! Het zorgt voor rodigheid en maakt een dressing volledig overbodig. Deze bolletjes van Bettine zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezellig in het gerecht!

Maaltijdsalade van groene groenten maken

Dit is een lekker vullende salade, omdat ik voor broccoli, sperziebonen en tuinbonen gekozen heb. Varieer gerust met de soort groene groenten zoals; asperge, bimi of courgette. De rode peper zorgt voor wat pittigheid.

Wat is sous-vide koken?

Dit is koken met de ingrediënten in een vacuüm zakje, op een lage en constante temperatuur gegaard. Mocht je ook sous-vide koken, dan bereid je deze zalm op 55 graden voor 20-30 minuten. De zalm wordt onwijs zacht van smaak als je de zalm op deze manier bereid, maar kun je niet sous-vide koken dan kun je de zalm ook op andere manieren bereiken. De zalm kun je namelijk ook in de pan bakken in ongeveer 5 minuten aan beide zijden. Ook kun je dit in de oven bereiden. In dit geval bak je de zalm op 175 graden in 12 minuten.

Bereiding

Stap 1

Bereid de zalm naar keuze, in de oven of sous-vide.

Stap 2

Blancheer de tuinbonen en sperziebonen in ruim gezouten water voor ongeveer 4 minuten of tot ze beetgaar zijn.

Stap 3

Verhit sesamolie in een pan en roerbak de broccoli roosjes en rode peper in ringen ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de sperziebonen en tuinbonen en meng dit goed.

Stap 4

Leg de groenten op een bord, maak af met de geitenkaas en de zalm moten. Strooi ter garnering sesamolie er overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vis & zeevruchten broccoli zalm diner koolhydraatarm groene groenten bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴