Hoofdgerechten/ Vis

Zalm met groene groenten

Zalm met groene groenten www.jaimyskitchen.nl

Een salade van groene groenten is een heerlijke manier om extra veel groenten te eten, lekker gezond! Zalm zorgt voor goede vetten, dus een gezonde en lekkere avondmaaltijd is dit zeker. Deze zalm is sous-vide gepocheerd, maar kan ook in de pan of oven bereid worden.

De geitenkaas is onmisbaar in dit recept! Het zorgt voor rodigheid en maakt een dressing volledig overbodig. Deze bolletjes van Bettine zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezellig in het gerecht!

Maaltijdsalade

Dit is een lekker vullende salade, omdat ik voor broccoli, sperziebonen en tuinbonen gekozen heb. Varieer gerust met de soort groene groenten zoals; asperge, bimi of courgette. De rode peper zorgt voor wat pittigheid.

Mocht je trouwens ook sous-vide koken, dan bereid je deze zalm op 55 graden voor 20-30 minuten. Bak je de zalm in de pan, doe je dit in ongeveer 5 minuten aan beide zijden. In de oven bereid je de zalm op 175 graden in 12 minuten.

Zalm met groene groenten

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten + 13 uur

Ingredients

  • 2 zalmmoten bereid naar keuze
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr tuinbonen
  • 200 gr broccoli
  • 100 gr bettine geitenkaas bolletjes
  • 1 rode peper, in ringen
  • 2-3 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad

Instructions

1

Bereid de zalm naar keuze.

2

Blancheer de tuinbonen en sperziebonen in ruim gezouten water voor ongeveer 4 minuten of tot ze beetgaar zijn.

3

Verhit sesamolie in een pan en roerbak de broccoli roosjes en rode peper in ringen ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de sperziebonen en tuinbonen en meng dit goed.

4

Leg de groenten op een bord, maak af met de geitenkaas en de zalm moten. Strooi ter garnering sesamolie er overheen.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply