Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades

Witlofsalade met sinaasappel

Salade witlof met Sinaasappel www.jaimyskitchen.nl

Dit salade recept is een heerlijk bijgerecht of als lichte maaltijd geschikt voor in de zomer. De smaakcombinatie is heerlijk omdat het zoete van de sinaasappel, licht bittertje van de witlof perfect combineert met het zuurtje van de dressing en het pittige van de radijs. Dat samen met romige buffermozzarella en krokante pecan noten, maakt een heerlijke salade!

Dit recept maakte ik in het kader van de #5xmeergroentechallenge van Albert Heijn. Al eerder deed ik mee aan de onderstaande challenges:

Deze maand dus meer groenten! Waarom? Omdat het Voedingscentrum bepaald heeft dat wij nu 250 gram groenten per dag moeten eten. Klinkt veel, maar dat valt dus reuze mee als je dit gedurende de hele dag al doet. Vandaar laat ik jullie 5 recepten zien met alle momenten van de dag: ontbijt, lunch, snack en diner.

Deze salade is heerlijk als lunch, zomerse hoofdmaaltijd of heerlijk als bijgerecht bij de rest van je avondmaaltijd. Kijk je mee?

Salade witlof met Sinaasappel www.jaimyskitchen.nl

Witlofsalade met sinaasappel

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 2 stronken witlof
  • 1 handsinaasappel
  • 5 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el gehakte pecannoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd de schil van de sinaasappel weg en snijd partjes van de sinaasappel.

2

Halveer de witlof, snijd het hart eruit en snijd het onderste deel in dunne reepjes. De bovenkant houd je als mooie blaadjes. Was de witlof goed.

3

Snipper het uitje en meng dit met de olijfolie, wittewijn azijn, mosterd en peper en zout tot een dressing.

4

Hak de decaan noten en snijd plakjes van de radijs.

5

Maak nu de salade door alle elementen samen te voegen en de buffel mozzarella boven de salade te scheuren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply