Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wentelteefjes muffins

Wentelteefjes muffins

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 sneetjes bruin casinobrood
  • 250 ml (soja)melk
  • 1 ei
  • 8 el (soja)yoghurt
  • 8 - 12 frambozen
  • een paar blaadjes munt
  • een snuf zout.
  • honing
  • boter

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wentelteefjes zijn gewoon heel lekker, toch? Deze broodmuffins zijn dus gemaakt van wentelteefjes en van bruin brood. Dit maakt het een stuk gezonder, helemaal in combinatie met lekker vers fruit! Deze wentelteefjes muffins zijn binnen een handomdraai gemaakt! 

Wentelteefjes bakken

Op Pinkpop dit jaar heb ik wentelteefjes gebakken bij Heet Brood, dat was zo leuk! Ook heeft het mij echt inspiratie gegeven om meer te experimenteren met wentelteefjes. Een leuke vorm is altijd gezellig, dus daarom nam ik het muffinblik erbij. De wentelteefjes zijn natuurlijk ook onwijs lekker in een normale vorm ! De korstjes heb ik er lekker aan laten zitten, want dat is gezond en helemaal zonde om niet mee te bakken.

Hoe maak je veganistische wentelteefjes?

Door de dierlijke ingrediënten te vervangen door plantaardige, zoals de melk en de yoghurt. Dit recept heb ik met sojayoghurt gemaakt, omdat ik er graag voor kies om geen melkproducten te eten of drinken. Ik merk toch echt dat ik daar niet heel goed tegen kan. Kies in dit recept ook gerust voor  gewone yoghurt of kwark, dat is ook onwijs lekker. Geen regels! Wissel ook lekker af met fruit, hier zijn natuurlijk geen regels voor!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Breek het ei en meng met de melk. Voeg een snuf zout toe en klop dit goed door met een garde.

Stap 3

Vet de muffin vorm rijkelijk in met boter. Doop voorzichtig een snee brood in het melk en ei mengsel. Let op dat je deze snee brood niet te lang in het mengsel legt, maar echt kort omwentelt, anders zuigt het brood teveel op.Vul nu de muffinvormpjes met een snee brood.

Stap 4

Vouw deze er simpelweg in en bak deze ongeveer 15 minuten af in de oven. Haal na ongeveer 15 minuten of tot het ei helemaal gestold is, voorzichtig de broodmuffins uit de vorm.

Stap 5

Voeg per broodmuffin twee eetlepels (soja)yoghurt en maak af met muntblaadjes, frambozen en een beetje honing.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt wentelteefjes vegetarisch tussendoortje muffins brood muffins plantaardig bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴