About Jaimy

Jaimyskitchen & Arresthuis 'A'_Fotor

Welkom op Jaimyskitchen!

Ik ben Jaimy van Dijke, eigenaresse van jaimyskitchen.nl en vertel jullie graag wat meer over mijn website.

Jaimyskitchen is ontstaan uit een passie voor koken en uiteraard eten. Deze passie is aangewakkerd door alle intrigerende geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken tijdens de periode dat ik in India gewoond heb. Het experimenteren met deze nieuwe ingrediënten was begonnen, met hulp van mijn vriendinnen in India. Eenmaal terug in Nederland ben ik verder gegaan met het ontdekken van nieuwe wereldkeukens, specerijen en gerechten. Dit vind ik zó leuk om te doen, dat ik begin 2015 besloten heb mijn recepten te bundelen op een eigen website. Dit is www.jaimyskitchen.nl geworden.

Ik deel graag mijn recepten met iedereen, allemaal zelf bedacht, gezond en comfort food. Het belangrijkste is dat iedereen deze recepten kan maken en ik hoop mensen te kunnen inspireren hiermee. Naast recepten schrijf ik ook graag mijn food ervaringen tijdens reizen, stedentrips en hotspots. Zo neem ik jullie mee in de wereld rondom eten zoals ik die ervaar.

Mijn favoriete gerecht:
Sushi!

Mijn favoriete keuken:
Ik ga dan voor een aziatische keuken; Indiaas, Thais, Japans.

Mijn favoriete fruit:
Heel moeilijk om te kiezen, maar dan kies ik voor een banaan, omdat je deze op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken.

Mijn favoriete ontbijt:
Absoluut iets met havermout. Overnight Oats met verse bessen, heerlijk!

Mijn favoriete drankje (non-alcoholisch):
Spa rood, koffie en thee!

Mijn favoriete drankje (alcoholisch):
Een lekker glas Pinot Grigio

Wil je in contact komen met mij? Stuur mij dat een mailtje naar:  jaimyvandijke@gmail.com

6 Comments

  • Reply
    Hans Turkensteen
    4 maart 2015 at 17:57

    Als je wilt kan ik je heel veel over teff vertellen en ik kan je ook voorzien van een groot aantal recepten.

    Hans Turkensteen, sinds 2002 actief met teff als modern voedingsmiddel
    bel maar: 0653413847

  • Reply
    Madrid voorpret | Jaimyskitchen.nl
    6 maart 2015 at 13:30

    […] About Me […]

  • Reply
    Madrid voorpret: Food & Drinks | Jaimyskitchen.nl
    20 maart 2015 at 10:32

    […] jullie nog tips voor mij en mijn vriendinnen? Let me know in een berichtje of e-mailtje (klik). Vind ik ontzettend […]

  • Reply
    Katrien Kloos
    6 oktober 2017 at 10:04

    Hallo Jaimy,
    Een berichtje van Fair Trade Original. Misschien ken je ons wel. We zijn een non-profitmerk van fairtrade producten. waaronder een hele range lekkere Aziatische producten die van begin tot eind in het land van herkomst worden gemaakt. Naar recept van de makers daar. Zonder kunstmatige toevoegingen. Daarover willen we je de komende tijd graag op de hoogte houden.

    Behalve Aziatisch hebben we nog een groot aantal andere fairtrade producten.
    Binnenkort hebben we goed nieuws op het gebied van koffie en duurzamer verpakking. We zouden je volgende week graag een pakje met het nieuwe product opsturen. Als je dat ook een goed idee vindt, wil je ons dan je adres geven?
    Hoop van je te horen!
    Groetjes,
    Katrien

  • Reply
    A.Koekelkoren
    14 oktober 2017 at 17:35

    In de bijlage van de Limburger staat jouwmrecept kipgehaktballetjes in dragonsaus. Er staat jammergenoeg niet in hoeveel dragon je erin moet doen en of dit verse of gedroogde moet zijn.

    • Reply
      admin
      14 oktober 2017 at 18:10

      Hoi!

      Wat leuk dat je mijn recept daar gevonden hebt.
      Als je de keuze hebt uit droge of verse dragon, dan zou ik persoonlijk verse aandragen, maar droge kan natuurlijk ook. Daarnaast, hoeveel je toevoegt hangt natuurlijk af van de droge of verse variant. Het beste is om dit zelf even te proeven. Zelf gebruik ik tussen de 5 en 10 gram verse dragon.

    Leave a Reply