Borrelhapjes & Dips/ Snacks/ Vega & Vegan/ Zoet

Vijgen taartje met geitenkaas

Vijgen Taartje www.jaimyskitchen.nl

Zelf houd ik niet zo van de standaard Paasrecepten. Ik eet gewoon wat ik lekker vind en dat is dit vijgen taartje. Ook onwijs geschikt om bij de Paas brunch te serveren denk ik zo. Varieer met geitenkaas of gorgonzola en verras je tafelgenoten.

Zelf houd ik niet zo van gorgonzola, dus die sloeg ik over, maar Erik vind dat wel onwijs lekker. Het taartje is snel klaar en heeft weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als het nog een beetje warm is, maar dit is ook zeker goed afgekoeld te eten. Zet de oven maar alvast aan!

Vijgen Taartje www.jaimyskitchen.nl

Vijgen taartje met geitenkaas

Print Recipe
Serves: 2 taartjes Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 3-4 vijgen
  • 1 el gehakte walnoten
  • 50 gr geitenkaas of gorgonzola
  • honing

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden

2

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg deze alvast op de bakplaat met bakpapier. Vouw de randen om.

3

Verdeel geitenkaas of gorgonzola over de boden.

4

Voeg hier de gesneden vijgen en gehate walnoten aan toe.

5

Verdeel een beetje honing over de taartjes.

6

Bak de taartjes nu in ongeveer 15 minuten af.

Notes

Heb je een eidooier over? Verdeel deze dan over de randjes voor een mooi goudbruin randje.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    TypischKim
    14 april 2017 at 14:56

    Hmm, klinkt goed en ziet er ook goed uit! Ik ben dol op geitenkaas, maar hou niet zo van vijgen. Wat is een lekker alternatief?

    • Reply
      admin
      15 april 2017 at 11:53

      Hoi Kim,
      Ja het is echt heerlijk.
      Ook erg lekker met perzik of nectarine. Of anders sinaasappel! Lekker variëren!

    Leave a Reply