Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Venkel met risotto in tomatensaus

Venkel met risotto tomatensaus www.jaimyskitchen.nl

Venkel is een heerlijke groente met een anijssmaak. Voor mij is dit echt een perfecte combinatie met een basisrisotto. Om het recept iets spannender te maken gaan we de venkel met de risotto vullen en met een simpele tomatensaus serveren. Hmm, echt heerlijk!

Dit gerecht at ik samen met vriendinnetje Mathilde, die ook heerlijk gemeld heeft. Mathilde nam Parmezaanse kaas mee, iets wat ik eigenlijk niet in het recept toe wilde voegen, maar toch een heerlijke toevoeging was. De geitenkaas in het recept maakt de risotto lekker smeuïg, maar gebruik niet teveel! De smaak van de venkel is het belangrijkst, dus deze willen we niet door de geitenkaas laten overstemmen. Veel kookplezier!

Venkel met risotto tomatensaus www.jaimyskitchen.nl

Venkel met risotto in tomatensaus

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • 120 gr risotto rijst
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 venkel knol
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 1 bouillonblokje
  • olie of boter
  • peper en zout

Instructions

1

Snipper het uitje en hak de tenen knoflook. Bak de uien glazig in een scheutje olie of boter en voeg dan de knoflook toe. Na ongeveer 1 minuut voeg je ook de risotto rijst en bak deze tot de korrel glazig wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

2

Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe als het water opgenomen is door de rijstkorrel. Ga zo door tot de risotto rijst gaar is.

3

Snijd de venkel in aan de onderkant en haal blaadjes er vanaf, zodat je kleine bakjes van de venkel maakt. Overige stukjes snijd je fijn en mag bij de risotto erbij.

4

Verwarm de oven op 180 graden.

5

Kook de venkel in ruim gezouten water beetgaar.

6

Pureer de gezeefde tomaten tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

7

Giet de saus in een ovenschaal en vul de bladeren venkel met de risotto. Leg deze nu in de tomatensaus en rasp de Parmezaanse kaas er overheen. Bak dit nu af in ongeveer 20 minuten in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply