Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Vegan Cashew Kaas

Vegan Cashew Kaas www.jaimyskitchen.nl

Een recept wat al lang op mijn lijstje stond om te maken namelijk vegan kaas, gemaakt van geweekte cashewnoten. Wil je toch de smaak van kaas, maar eet je geen zuivel? Dan is dit jouw recept!

Het kaasje is lekker op een geroosterde boterham, op een toastje bij de borrel of eigenlijk waar je gewone kaas ook zou eten. Het is een smeerbare ‘kaas’, dus houd daar rekening mee. Ook moet je opletten want het beste is als je de cashewnoten een nachtje in water laat weken. Heb je daar geen tijd voor? Dan is een half uurtje tot een uur in heet water ook goed. Hoe zachter de noten, hoe makkelijker de blender of keukenmachine de noten in een fijne pasta kan malen.

Vegan Cashew Kaas

Print Recipe
Serves: 1 kaasje Cooking Time: 10 min + 1 nachtje

Ingredients

  • 200 gr rauwe cashewnoten, geweekt in water. (min. 30 minuten tot 1 uur)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 2 el edelgist (optioneel)
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • een snuf zout en peper
  • 1 el gedroogde dille
  • 2 tl zwartje sesamzaadjes
  • Benodigdheden:
  • Bakpapier

Instructions

1

Laat de noten goed uitlekken, zodat er geen overtollig water meer is.

2

Voeg alle ingrediënten in een blender of keukenmachine, behalve de dille en sesamzaadjes en meng tot een geheel. Voeg niet teveel vloeistof toe, dan wordt het te dun.

3

Haal alles uit de blender en leg op een vel bakpapier. Vorm de massa nu tot de vorm van een rond kaasje, zoals een camembert. Vouw het bakpapier hier strak om en leg nu minimaal voor 2 uur in de koelkast zodat het kaasje kan opstijven.

4

Na 2 uur haal je het kaasje eruit en maak je de vorm nog eens goed rond. Verdeel dille en sesamzaad over het kaasje en druk goed aan zodat het eraan vast kleeft. Leg dit minimaal nog eens 2 uur in de koelkast, maar het liefst een nacht.

5

Klaar je je veganistisch cashew kaasje!

Notes

Let op: cashewnoten weken van te voren!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply