Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tikka masala tempeh (Vegan)

Tikka masala tempeh (Vegan)

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr tempeh
  • 300 gr gezeefde tomaten
  • 2 tl garam masala
  • 100 ml yoghurt (soja)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl Duimgrootte stuk gember of gemberpoeder
  • Citroensap
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De Indiase keuken is echt een van mijn all-time favorieten. Voor mij is het een makkelijke keuken geworden, omdat ik er graag mee experimenteer. Het volgende recept is ook zeker niet moeilijk om te maken, dus ik zou zeggen: probeer het eens! Het recept is vegan, omdat er geen zuivel in verwerkt is en ik voor tempeh koos. Liever met kip? Dat kan natuurlijk ook!

Tempeh curry

Dit recept is dus zeker aan te passen naar je eigen voorkeur, maar tempeh is echt onwijs lekker. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, zou ik het zeker eens aanraden! Tempeh heeft van zichzelf niet veel smaak, maar de curry is erg smaakvol en dat neemt de tempeh op. Ik raad het wel aan de tempeh eerst in wat olie krokant te bakken, dat komt de smaak echt ten goede.

Serveren met:

De tempeh is heerlijk om met rijst te serveren, maar probeer het ook eens met bloemkoolrijst! Ook zijn Papadums er lekker voor een krokante bite aan het gerecht.

Bereiding

Stap 1

Snijd de tempeh in blokjes of reepjes en bak deze bruin en krokant in zonnebloemolie.

Stap 2

Meng in een blender de gezeefde tomaten en yoghurt.

Stap 3

Snipper een ui, hak de knoflook en gember, fruit dit aan in een pan met olie. Wanneer de uien glazig zijn voeg je de garam masala toe en bak dit even mee.

Stap 4

Bereid in de tussentijd de rijst of bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst kun je kort koken of in de magnetron garen (7 minuten met een deksel op de kom).

Stap 5

Voeg de tomatensaus toe aan de uien, knoflook en gember en laat dit 5 minuten goed door pruttelen.

Stap 6

Voeg ook de tempeh hieraan toe en verwarm goed door. Breng verder op smaak met peper, zout, citroensap en verse peterselie.

Stap 7

Serveer met papadums en (bloemkool)rijst.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tofu vegetarisch curry aziatisch indiaas vegan tempeh tikka masala indiase curry tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴