Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Tempeh buddha bowl

Tempeh Bowl www.jaimyskitchen.nl

Tempeh is een heerlijke eiwitrijke vleesvervanger of eigenlijk kunnen we het beter niet als vervanger zien, maar gewoon als een heerlijk ingrediënt. De tempeh heb ik een Aziatische marinade gegeven, wat erg goed combineert met rijst en verschillende soorten groenten.

Dit recept maak ik vaak wanneer ik echt het gevoel heb dat ik even iets gezonds nodig heb. Een kom met lekker veel groenten, dar voel ik mij goed door. Helemaal perfect zou het zijn wanneer ik zilvervliesrijst gebruikt zou hebben, probeer dit zeker ook eens, dan heb je meteen een goede portie met vezels binnen.

Tempeh Bowl www.jaimyskitchen.nlMisschien vind je niet al mijn groente keuzes lekker, maar het mooie van een buddha bowl is dat je kunt variëren naar eigen keuze. Dit gerecht is ook perfect voor restjes uit de koelkast. Deze kun je allemaal lekker opmaken, de meeste groenten zijn gewoon geschikt!

Een belangrijk ingrediënt in dit recept is de sesamolie, dit zou ik zeker aanraden, want het geeft een heerlijke nootachtige smaak aan het gerecht. Het heeft direct een Aziatische touch en past perfect bij tempeh.

Tempeh buddha bowl

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 125 gr tempeh
  • 1 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 0,5 rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 2 wortels
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 100 gr sperziebonen
  • 150 gr pandanrijst
  • 2 el sesamzaadjes

Instructions

1

Maak een marinade voor de tempeh door de knoflook en gember te raspen en samen te voegen met 1 eetlepel sesamolie, rode peper in ringetjes, citroensap, sojasaus en pindakaas. Snijd de tempeh in dunne plakken en voeg aan de marinade toe. Laat deze zo lang mogelijk marineren, bijvoorkeur een nacht maar 15 minuten is ook mogelijk.

2

Kook de rijst volgens de verpakking.

3

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar.

4

Snijd de wortelen in plakjes en bak deze in 5 minuten in een eetlepel sesamolie beetgaar.

5

Verhit olie in de pan en bak de tempeh in de marinade op middelhoog vuur krokant in ongeveer 5 minuten. Let op dat de marinade niet verbrand!

6

Hak kleine klokjes van de tomaat en halveer de avocado. Strooi hier sesamzaadjes over.

7

Server de rijst met alle groenten en de tempeh.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply