Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vis

Sushi Sandwich met tonijn

Sushi Sandwich www.jaimyskitchen.nl

Dit recept noem ik een sushi sandwich, maar in Japan wordt dit een Onigirazu genoemd! Het zijn in ieder geval twee plakken rijst, in een vierkant met allerlei lekkere vullingen en omhuld door nori. Dat klinkt toch als de hemel? Deze variant is gevuld met tonijn en allerlei groenten, hier het recept!

Sushi uit de hand eten als een soort sandwich? Oh, te lekker. Het is perfect, want deze sandwich is helemaal geschikt voor een lunch to go. Denk er wel even bij an dat je een koeltasje meeneemt als je de sandwich later opeet.

Sushi Sandwich vullingen

De vullingen kunnen zo gek niet, denk bijvoorbeeld aan: gepaneerde tofu of kip, sla, rode kool, zoete aardappel, avocado, omelet, zalm. Kies je eigen favoriete ingrediënten en varieer lekker. Wat erg lekker is, is dat de vulling over de hele sandwich verspreid zit. Bij elk hapje proef je dus alle ingrediënten tegelijk. Klinkt dat niet als iets wat je NU wilt eten?

Alvast een tip: huishoudfolie is erg handig, misschien wel noodzakelijk in dit recept!

Liever iets makkelijker? Je kunt natuurlijk ook een sushi bowl maken!

Sushi Sandwich www.jaimyskitchen.nl

Sushi sandwich met tonijn

Print Recipe
Serves: 1 persoon Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 125 gr sushi rijst
  • 1,5 vel nori
  • 185 gr tonijnstukken (in olie of water)
  • 10 gr wortel julienne
  • 10 gr biet julienne
  • 1/4 komkommer
  • 1 tl mayonaise
  • zout
  • 1 el azijn
  • 0,5 tl suiker (optioneel)
  • wasabi (optioneel)

Instructions

1

Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

2

Wanneer de rijst gekookt is, voeg dan azijn, zout en optioneel suiker toe. Leg de deksel terug op de pan, laat nog 5 minuten staan.

3

Snijd de komkommer in dunne lucifer reepjes en meng in een kommetje mayonaise met wasabi naar smaak. Meng de tonijn hiermee.

4

Roer goed door de rijst, zodat deze een beetje afkoelt.

5

Leg het vel nori op een beetje huishoudfolie en vul in een vierkant, in het midden van het vel de helft van de rijst. Laat 2-3 cm van de randen vrij van rijst. Leg daar boven op de tonijn, dan wortel, komkommer en biet. Voeg daarna de andere helft van de rijst eraantoe.

6

Leg nu op de bovenkant het halve stuk nori. Vouw nu de rest van de nori om het vierkant rijst. Voor de folie er strak omheen en maak er een mooi vierkant van. Snijd schuin doormidden en serveer!

Notes

Tip: je kunt eventueel ook twee sandwiches maken van dit recept, dan heb je 2 nori vellen nodig in totaal en zou je 1 sandwich uit 1 vel moeten kunnen halen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply