Lunch

Recept: Stokbroodje Hummus en gegrilde aubergine

Hummus is heerlijk. Hummus op brood is ook heerlijk, maar hoe kun je dit nóg lekkerder maken? Daar weet ik het antwoord op namelijk; door hummus met gegrilde aubergine te combineren. Wanneer je eens wat anders wilt als lunchgerecht is dit een goed recept. Je kunt dit meenemen naar werk, want je kunt de hummus en gegrilde aubergine de avond van te voren maken. Oh, en hebben jullie mijn recept voor zelfgemaakte hummus al gelezen (klik)? Simpel, maar ontzettend smakelijk!

Ingrediënten voor 2 stokbroodjes:

– zelfgemaakte hummus (KLIK voor recept)
– 1 rustiek stokbrood of ciabatta
– peterselie
– 1 aubergine
– peper & zout
– olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Maak eerst hummus volgens mijn recept (link staat bij ingrediënten).
  2. Verhit de grillpan.
  3. Snij de aubergine in de lengte in plakken.
  4. Besprekel de aubergine met olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
  5. Grill de aubergines en zorg ervoor dat er mooie grillstrepen ontstaan.
  6. Smeer de hummus over het stokbrood, voeg wat peterselie toe en leg de plakken aubergine op de hummus.
  7. Smakelijk eten!

IMG_4875-001

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply