Hoofdgerechten/ Soep/ Vega & Vegan

Spicy zout & Ras el Hanout: Pompoensoep

In de volgende reeks laat ik jullie zien hoe je ‘Zout met een smaakje’ in je gerechten kunt verwerken. Ik kan namelijk goed voorstellen dat je de bovenstaande potjes ongelooflijk leuk vindt, maar nog niet goed weet hoe je ze in je dagelijkse keuken en gerechten kunt verwerken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en dát wil ik jullie laten zien! Kan wel natuurlijk, maar die keuze is aan jou 😉

Vandaag laat ik jullie zien hoe je Spicy Zout en Ras el Hanout kunt gebruiken voor een lekkere pittige pompoensoep.

De zout met smaakjes zijn door Marc Somers en Anne Westerbos ontwikkeld om je maaltijd op een gemakkelijke manier nog smakelijker te maken. Met veel liefde worden de eigen kruiden en bloemen geoogst, geplukt waarna ze worden gedroogd en in de zoutjes verwerkt. Het ‘Zout met smaakje’ kun je voor € 3,50 kopen en de Ras el Hanout kost €4,50.

Ingrediënten:

– 1 flespompoen
– 1 zoete aardappel
– 3 sjalotten of 1 grote witte ui
– 2 cm geelwortel/kurkuma of 1 theelepel kurkuma poeder
– 2 teentjes knoflook
– 0,5 tot 1 rode peper – naar smaak
– groentebouillon of een bouillonblokje tot de pompoen onder water staat
– 2 theelepel spicy zout
– 2 theelepel ras el hanout
– half bosje koriander

Let op: als je niet goed tegen pittig kan, voeg dan geen rode peper toe. Proef ook altijd even je peper van te voren. Ik haal mijn rode pepers bij de toko en die zijn zó scherp dat ik meestal maar een beetje nodig heb.

Ook voor dit recept geldt mijn koriander regel; je kunt het vervangen door peterselie. Ondanks dat ik geen koriander fan ben, vind ik het met mate in dit recept wél lekker.

Pompoensoep 2

Hoe maak je het?

  1. Snij de flespompoen in blokjes en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
  2. Ook de zoete aardappel en sjalotten mogen in stukjes gesneden worden. Voeg dit samen met de flespompoen in een soeppan en vul de pan aan met groentebouillon tot alles nét onder water staat.
  3. Voeg nu ook de knoflook in plakjes, toe, de kurkuma en de rode peper als optie.
  4. Dit alles laat je goed doorkoken totdat de groenten zacht zijn. Daarna mag het in de blender of gebruik een staafmixer om het tot een zachte soep te blenden.
  5. Voeg nu het spicy zout en de Ras el Hanout toe en laat nog even zachtjes op staan, zonder dat de soep kookt.
  6. Voeg als laatste stap de fijn gehakte koriander (of peterselie) toe en klaar is je lekker herfst soepje!
  7. Indien je het leuk vindt, kun je de soep nog een beetje met Ras el Hanout, spicy zout en koriander garneren.

Wil jij ook een zout met smaakje bemachtigen?

Bezoek dat de Facebookpagina van Marc Kookt of stuur een mailtje naar marckookt@hotmail.com.

De foto’s in deze blogpost heeft Anne Westerbos gemaakt.

Liefs Jaimy

 

 

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply